ukenru
stefanishina-vaktsinatsiya-tse-noviy-bezviz

Стефанішина: вакцинація - це новий безвіз

 • 16305 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що вакцинація сьогодні - це новий безвіз. Про це вона сказала в інтерв’ю 1+1, передає УНН.

Цитата:

“Не секрет, що вакцина — це новий безвіз. Саме з вакциною міжнародні організації і західні країни пов’язують лібералізацію руху, повернення до нормального способу життя і комунікації. Я трошки привідкрию завісу, навіть при плануванні деяких державних візитів ми отримуємо відповідь, що це можливо лише після розуміння процесу вакцинації. Деякі країни навіть виступають з ініціативою щодо запровадження єдиного паспорта вакцинації, який буде визнаватися всіма, як так званий біометричний паспорт вакцинації. Але ми вже в цьому діалозі з ЄС, ми знаємо, що відбувається кожен день, ведемо комунікацію з державами-членами і не будемо тут відставати”,- сказала Ольга Стефанішина.

Деталі

На її думку, з квітня суттєво знизиться вакцинаційний хайп і вже не буде дефіциту на ринку вакцин.

Доповнення

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що у лютому Україна повинна отримати 700 тисяч доз китайської вакцини Sinovac. 

Для початку першої хвилі вакцинації від COVID-19 в Україні вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Постачання вакцин в Україну почнеться вже в середині лютого

Окрім того очікується, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко раніше заявив, в Україні вакцина Pfizer від COVID-19 передусім використовуватиметься для вакцинування медичних працівників. 

МОЗ України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому 2021 року і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено 9 пріоритетних груп. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян.

Україна раніше, окремо від COVAX, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника — Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз вакцини, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші — а це трохи менше мільярда гривень — у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Українські Національні Новини

Політика