stefachnuk-zustrivsia-iz-spikerom-parlamentu-kanady-yshlosia-pro-oboronnu-ta-finansovu-dopomohu-a-takozh-vizyt-do-ukrainy

Стефачнук зустрівся із спікером парламенту Канади. Йшлося про оборонну та фінансову допомогу, а також візит до України

 • 50795 переглядiв

Голова Верховної Ради України зустрівся у Вашингтоні зі Спікером Палати громад Канади, щоб обговорити подальшу оборонну, фінансову та гуманітарну допомогу з боку Канади, а також можливий візит в Україну та взяття парламентом Канади патронату над відновленням зруйнованої цивільної інфраструктури.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся у Вашингтоні  зі Спікером Палати громад Парламенту Канади Ґрегом Ферґюсом. Йшлося про подальшу оборонну, фінансову, гуманітарну допомогу, а крім того - про візит в Україну, передає УНН.

Деталі

Стефанчук подякував Канаді за непохитну допомогу Україні.

"Ми постійно відчуваємо політичну підтримку Канади на міжнародних майданчиках. Україна це цінує. Головне, що обговорили — це подальшу оборонну, фінансову, гуманітарну допомогу з огляду на те, що росія продовжує свій терор, продовжує вбивати мирних українців й знищувати цивільну інфраструктуру. Ціную готовність Канади продовжувати військову та фінансову допомогу, доки буде потрібно — до перемоги України", - зауважив голова ВР.

Крім того, під час зустрічі Стефанчук та Ферґюс обговорили міжпарламентську співпрацю та спільну роботу на міжнародних майданчиках.

"Запросив колегу відвідати Київ й запропонував розглянути можливість Парламенту Канади взяти патронаство над відновленням одного зі зруйнованих обʼєктів цивільної інфраструктури", - резюмував голова ВР.

Стефанчук вирушив до США на Саміт голів парламентів держав-членів НАТО08.07.24, 17:06

Популярні

Новини по темі

Японія передала Україні ще 2 машини для розмінування

 • 60187 переглядiв