ukenru
ssha-zalishili-ukrayinu-na-uzbichchi-cherez-pitannya-pro-pokupku-grenlandiyi-nbc

США залишили Україну "на узбіччі" через питання про покупку Гренландії – NBC

 • 10185 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Коли високопоставлені співробітники Служби безпеки США спробували зустрітися з президентом Дональдом Трампом, щоб переконати його розблокувати військову допомогу для України, увага адміністрації була зосереджена на іншому питанні. Згідно з 324-сторінковою стенограмою свідоцтв за зачиненими дверима головного дипломата США в Україні Вільяма Тейлора, зустріч було важко організувати почасти тому, що радники президента з питань національної безпеки були зайняті розглядом його бажання купити Гренландію, передає УНН із посиланням на NBC News.

Так, у своїх свідченнях перед трьома комітетами Палати представників, Тейлор сказав, що, за його "ясного розуміння", гроші на допомогу в області безпеки для України будуть утримуватися до тих пір, поки президент країни не має наміру розслідувати справу сина політичного суперника Трампа Джо Байдена.

Але серед заяв про спроби Білого дому за взаємною згодою з Україною зникло посилання на більш ранній дипломатичний скандал, в якому брав участь найбільший у світі острів.

Під час надання свідчень Тейлора запитали про його зауваженні про те, що міністри оборони і держави, директор ЦРУ і радник з національної безпеки шукали спільної зустрічі з президентом Трампом, щоб змінити його думку про відмову від військової допомоги від України, але таку зустріч було "важко спланувати".

Він зазначив, що це пов'язано з питанням про графік, а також з великим інтересом президента до покупки Гренландії у Данії.

"Я думаю, що це було також під час питання про Гренландії, про покупку Гренландії, яка зажадала багато енергії в (Раді національної безпеки - ред.)", - сказав Тейлор законодавцям.

"Це турбує з абсолютно іншої причини", - відповів Тейлору голова Палати розвідки Адам Шифф, згідно зі стенограмою.

Трамп викликав дипломатичний скандал з Данією у серпні після того, як він висловив зацікавленість в покупці Гренландії.

Уряд Данії категорично відкинув цю ідею, заявивши, що автономна датська територія не продається.

Нагадаємо, Тейлор повідомив слідчим Палати представників Конгресу США, що особистий адвокат президента Дональда Трампа Руді Джуліані тиснув на Україну "для втручання у внутрішню політику чи політику США", почавши розслідування проти політичних конкурентів Трампа.

Українські Національні Новини

Новини Світу