ukenru
ssha-vidmovlyayutsya-vid-chornogo-spisku-krayin

США відмовляються від "чорного списку країн"

 • 12230 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Міністерство внутрішньої безпеки США заявило про те, що керівництвом країни прийнято рішення відмовитися від практики повної заборони на в'їзд біженців з 11 країн, список яких ніколи не був офіційно опублікований. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Замість цього біженці будуть піддаватися більш ретельним перевіркам. Згідно інформації організацій щодо захисту прав біженців, мова йде про мігрантів з Єгипту, Ірану, Іраку, Лівії, Малі, КНДР, Сомалі, Південного Судану, Судану, Сирії та Ємену.

Як відомо, у жовтні 2017 року США в цілому відновили програму прийому біженців, зробивши, однак, виняток для 11 країн, біженці з яких становлять “загрозу національній безпеці країни”. Повний список країн до сьогоднішнього дня не був офіційно опублікований. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина майже закінчила приймати біженців з перерозподілу з Італії та Греції

Також нагадаємо, що обмеження на в’їзд до США мігрантів стало одним з основних передвиборних обіцянок Дональда Трампа. Після вступу на посаду президента він видав кілька міграційних указів, які, зокрема, заборонили в’їзд в країну громадян шести країн з переважно мусульманським населенням. Крім того, 23 грудня 2017 року газета The New York Times викрила Дональда Трампа в зневажливих висловлювань про мігрантів з Афганістану, Гаїті та Нігерії. Так, американський лідер нібито зазначив, що 2,5 тис. Осіб з тих, хто отримав візи, прибули з Афганістану, він сказав, що вважає цю країну притулком для терористів. Говорячи про 15 тисяч чоловік з Гаїті, Трамп виступив з твердженням, що “у всіх них СНІД”. 40 тисяч приїхали з Нігерії, констатував президент. Він додав, що, подивившись на США, вони “ніколи не повернуться в свої халупи” у Африці.

У той же час, за даними дослідницького центру Pew Research, в 2017 році темпи прийому біженців США значно скоротилися. Так, за 9 місяців США надали притулок 28 тисячам осіб. У 2016 році притулок отримали 97 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Політика