ssha-ta-rf-provely-masshtabnyi-obmin-politviazniamy-zmi-nazvaly-imena

США та рф провели масштабний обмін політв'язнями: ЗМІ назвали імена

 • 12457 переглядiв

У турецькому аеропорту відбувся найбільший з часів Холодної війни обмін в'язнями між США та Росією. Серед звільнених - журналісти, політики та інші громадяни, загалом 24 особи з обох сторін.

В турецькому аеропорту в Анкарі відбувся найбільший з часів Холодної війни обмін в'язними між США та росією. Серед звільнених в'язнів - опозиційні політики та журналісти. Про це пише турецький телеканал NTV, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що сьогодні літак Ту-204 льотного загону "Росія" (управління справами президента Росії) сів в Анкарі о 16:25.

За повідомленням низки ЗМІ, на ньому до столиці Туреччини було доставлено політв'язнів з рф для обміну з країнами Заходу. 

Згодом турецький телеканал NTV повідомив, що обмін політичними в'язнями відбувся. В мережі вже з'явились  окремі відео обміну в'язнями.

Доповнення

Як повідомляє cbsnews з посиланням на джерела у Білому домі, в рамках цього обміну США прагнуть звільнити  зокрема репортера Wall Street Journal Евана Гершковича , ветерана морської піхоти Пола Велана та російсько-американську радіожурналістку Алсу Курмашеву.

Інформацію про обмін Алсу Курмашевої підвередив і президент "Радіо Свобода" Стівен Капус.

Ми вітаємо новину про звільнення Алсу і вдячні американському уряду й усім, хто невпинно працював, щоб покласти край несправедливому поводженню з нею з боку Росії. Алсу стала мішенню, тому що вона була американською журналісткою, яка просто намагалася подбати про члена сім’ї в Росії. Вона не зробила нічого поганого і вже точно не заслужила несправедливого поводження і примусової розлуки з родиною й колегами

- заявив Стівен Капус.

Окрім того, The Insider назвав імена передбачуваних учасників обміну ув'язнених

За даними видання, РФ у рамках угоди передасть країнам Заходу 16 осіб. Це політики Володимир Кара-Мурза та Ілля Яшин, ексначальниці штабів Навального Лілія Чанишева та Ксенія Фадєєва, журналісти Еван Гершкович та Алсу Курмашова, художниця Саша Скочиленко, а також Андрій Пивоваров, Вадим Останін, Кевін Лік, Пол Вілан, Олег Орлов, Демурі Воронін, Патрік Шебель та Герман Мойжес і раніше помилуваний у Білорусі Ріко Крігер.

В обмін на них РФ нібито передадуть вісім осіб, засуджених у різних країнах Заходу. Це сімейна пара Дульцевих, які зізналися в роботі на російські спецслужби і засуджені у Словенії, Вадим Красіков, засуджений до довічного терміну у ФРН за вбивство колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, Павло Рубцов, який був ув'язнений у Польщі, Михайло Мікушин. та затриманий за шпигунство в Норвегії, а також троє чоловіків, які відбували терміни у США - Роман Селезньов, Владислав Клюшин та Вадим Конощенок.

Евана Гершковича і Пола Вілана звільнено в рамках обміну між рф і Сполученими Штатами01.08.24, 15:15

Популярні

Новини по темі