ssha-ta-kytaiu-obitsiaiut-prodovzhyty-perehovory-na-rivni-ministriv-torhivli-u-2024-rotsi

США та Китаю обіцяють продовжити переговори на рівні міністрів торгівлі у 2024 році

 • 2478 переглядiв

Сполучені Штати і Китай планують провести подальші переговори з комерційних питань в наступному році

Сполучені Штати та Китай планують подальші переговори з комерційних питань у наступному році, повідомило у п'ятницю Міністерство торгівлі США, узявши зобов'язання продовжувати взаємодію на високому рівні, попри напруженість, пише УНН з посиланням на AFP. 

Деталі

Цю заяву було зроблено після того, як лідери США та Китаю Джо Байден та Сі Цзіньпін провели цього тижня саміт у кулуарах форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у Сан-Франциско.

Міністр торгівлі США Джина Раймондо поговорила зі своїм китайським колегою Ван Веньтао у четвер після переговорів Байдена та Сі Цзіньпіна про комерційні відносини між країнами.

"Під час зустрічі вони обговорили прогрес, досягнутий у межах робочої групи з комерційних питань, і планували провести особисту зустріч на початку 2024 року", - ідеться у заяві Міністерства торгівлі США.

Обидві сторони також проведуть технічні обговорення щодо посилення захисту комерційної таємниці під час переговорів у січні наступного року.

Напруженість між двома найбільшими економіками світу різко зросла останніми роками, оскільки обидві сторони зіткнулися з різних питань – від прав людини до контролю над експортом.

Вашингтон заявляє, що обмеження на експорт, спрямовані на скорочення доступу Китаю до передових чіпів, які мають вирішальне значення для розробки технологій штучного інтелекту та новітньої зброї, є заходом національної безпеки.

Але Пекін відкинув ці побоювання, і цього тижня Сі заявив Байдену, що такі дії завдають шкоди "законним інтересам" Китаю.

Заплановані наразі переговори Раймондо послідують за її серпневою поїздкою до Пекіна і відбудуться, попри розбіжності обох сторін.

Міністерство торгівлі США також планує працювати з китайською владою, щоб розвивати зв'язки через відновлення саміту лідерів у сфері туризму, який має відбутися у травні в Сіані.

"Держсекретар Раймондо також підкреслила, що захист національної безпеки не підлягає обговоренню", - ідеться в заяві американського Міністерства торгівлі, додаючи, що контроль США не призначений для стримування зростання Китаю.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни випустили по Херсонщині 57 керованих авіабомб за добу

     • 2172 переглядiв

    Apple, Disney та інші відмовляються від реклами в X Ілона Маска

     • 6939 переглядiв

    Армія рф поранила волонтера у Херсоні

     • 1692 переглядiв