ukenru
ssha-skhvalyly-mozhlyvyi-prodazh-ukraini-komplektiv-dlia-obsluhovuvannia-zrk-hawk-na-dollar138-mln

США схвалили можливий продаж Україні комплектів для обслуговування ЗРК Hawk на $138 млн

 • 30841 переглядiв

США схвалили можливий продаж Україні комплектів для обслуговування систем протиповітряної оборони Hawk на суму 138 мільйонів доларів для зміцнення безпеки України як країни-партнера.

Держдепартамент США схвалив можливий продаж Україні комплектів для обслуговування зенітних ракетних комплексів (ЗРК) Hawk на $138 млн. Про це повідомило у вівторок Агентство із співробітництва в галузі безпеки американського міністерства оборони, передає УНН.

Деталі

Агентство відповідає за постачання військової техніки та зброї за кордон за міжурядовими контрактами.

Як випливає із заяви, українська влада надсилала запит на купівлю "обладнання та послуг" для ЗРК HAWK Phase III на суму $138 млн.

У вівторок про рішення Держдепартаменту схвалити цей запит було повідомлено Конгресу США.

Доповнення

Агентство Reuters, у свою чергу, пояснює з посиланням на представника американського зовнішньополітичного відомства, що йдеться про продаж Києву комплектів для "обслуговування та модернізації" згаданих комплексів.

У заяві Агентства зі співробітництва в галузі безпеки Пентагону стверджується, що продаж Україні обладнання послужить досягненню "цілей США у зовнішній політиці та сфері національної безпеки коштом зміцнення безпеки країни-партнера". У ньому також стверджується, що постачання комплектів обслуговування ЗРК Hawk "не порушить базового військового балансу в регіоні", а також "не знизить оборонні можливості" самих Сполучених Штатів.

Автомати, кулемети, та гранатомети: США передали Україні тисячі одиниць конфіскованої іранської зброї09.04.24, 15:49 • [views_0]