ukenru
ssha-proponuyut-skorotiti-byudzhet-oon

США пропонують скоротити бюджет ООН

 • 9753 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. У США висунули пропозицію скоротити бюджет Організації Об'єднаних Націй (ООН) ще на 250 млн дол, що становить 5% від загального бюджету організації. Про це УНН повідомляє з посиланням на AFP.

За інформацією агентства дипломати з США озвучили пропозицію скоротити бюджет ООН на 2018 – 19 рр. ще на 250 млн доларів додатково до запропонованого раніше Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерреш скорочення на 200 млн доларів до 5,4 млрд дол.

В ООН є ті, хто вважають, що досягти такого скорочення практично не можливо і у разі ухвалення такого рішення доведеться скоротити політичні місії організації в Лівії та Афганістані, також видатки на організацію з прав палестинців і послуги зв'язку.
Про необхідність пошуку додаткових 170 млн доларів говорять і представники Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає майже 700 млн доларів допомоги від ООН

Наразі проект бюджету ООН на наступні роки спрямований Генеральної Асамблеї. Очікується, що він буде прийнятий до кінця грудня.

Слід зауважити, що США найбільший фінансовий партнер ООН – країна забезпечує 22% фінансових надходжень. Однак слід зауважити, що під тиском президента США Дональда Трампа бюджет ООН на проведення миротворчих операцій вже був скорочений.

Нагадаємо, бюджет ООН формується з внесків країн-членів, частка яких залежить від середнього показника ВВП на десятирічний період з урахуванням доходу на душу населення і зовнішньої заборгованості. Всього у штаті ООН працює 40 тисяч осіб, які набираються по всьому світу.

Українські Національні Новини

Новини Світу