ukenru
ssha-ogolosili-krayini-dlya-otrimannya-55-mln-doz-vaktsini-vid-covid-19-u-spisku-znovu-ye-ukrayina

США оголосили країни для отримання 55 млн доз вакцини від COVID-19: у списку знову є Україна

 • 27480 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Білий дім у понеділок опублікував список країн, які отримають 55 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, які США зобов'язалися виділити до кінця червня. У списку знову є і Україна, передає УНН.

Що було раніше

Раніше Білий дім назвав одержувачів перших 25 мільйонів з 80 мільйонів доз, які США зобов'язалися розподілити. У списку була Україна

Країни з усього світу робили запит на вакцину у США, в тому числі і Україна.

Що зараз

Так, 75% новооголошених доз США будуть розподілені через COVAX, а 25% будуть передані безпосередньо окремим країнам.

Конкретна розбивка доз по країнах не надана, але 41 мільйон доз буде розподілений через глобальний механізм COVAX між країнами Азії, Африки, Латинської Америки і Карибського басейну.

14 мільйонів доз, або 25% від наступної партії, будуть безпосередньо розподілені з "регіональними пріоритетами" в Азії, на Близькому Сході, в Африці та Східній Європі, зокрема й Україні, Грузії та іншим країнам.

Цитата:

"Приблизно 14 мільйонів - або 25% з цих 55 мільйонів вакцин - будуть передані з регіональними пріоритетами та іншим одержувачам, таким як: Колумбія, Аргентина, Гаїті, інші країни КАРИКОМ, Домініканська Республіка, Коста-Ріка, Панама, Афганістан, Бангладеш, Пакистан, Філіппіни, В'єтнам, Індонезія, Південна Африка, Нігерія, Кенія, Гана, Кабо-Верде, Єгипет, Йорданія, Ірак, Ємен, Туніс, Оман, Західний берег і Газа, Україна, Косово, Грузія, Молдова та Боснія", - повідомили в Білому домі.

Контекст

Президент США Джо Байден й інші лідери G7 пообіцяли відправити 1 мільярд доз в країни, що розвиваються, у тому числі 500 мільйонів тільки з США. Поки не зовсім зрозуміло, звідки надійде решта доз.

Українські Національні Новини

Політика