ssha-hotuiutsia-rozghornuty-novi-zasoby-hlushinnia-rosiiskykh-i-kytaiskykh-suputnykiv

США готуються розгорнути нові засоби глушіння російських і китайських супутників

 • 28975 переглядiв

Космічні сили США планують розмістити нову наземну систему глушіння сигналів ворожих супутників. Перші 11 з 24 терміналів встановлять до кінця року для захисту американських військ під час конфліктів.

Космічні сили США збираються розгорнути нову наземну систему глушіння сигналу, яка має позбавити китайські та російські супутники можливості передавати інформацію про американські війська під час конфлікту, йдеться в публікації Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Перші наземні засоби глушіння дистанційних модульних терміналів (Remote Modular Terminal) планують встановити цього року після кількох успішних випробувань. До 31 грудня перші 11 з 24 засобів розмістять у місцях, які не розкриватимуть із міркувань безпеки.

У Космічних силах США підкреслюють, що термінали є "невеликими, транспортабельними і недорогими перешкодами супутникового зв'язку, які можуть бути розгорнуті в суворих умовах для захисту" американських сил.

Нові термінали доповняють більш розгалужену систему глушіння під назвою Counter Communications System і систему середнього розміру під назвою Meadowlands, які Космічні сили США вже розгорнули й використовують.

На МКС скасували вихід двох астронавтів у відкритий космос24.06.24, 17:05

Популярні

Новини по темі

Над Дніпропетровщиною знищили чотири дрони

 • 27418 переглядiв

Politico: Угорщині загрожує паливна криза

 • 100963 переглядiв