ukenru
sproba-suitsydu-viiskovozoboviazanoho-u-zakarpatskomu-ottsk-sprostuvaly-zaiavy-pro-pobyttia-cholovika

Спроба суїциду військовозобов'язаного: у Закарпатському ОТЦК спростували заяви про побиття чоловіка

 • 26764 переглядiв

У Закарпатському ОТЦК СП заявили, що непричетні до побиття чоловіка, який під час перебування в одному з районних територіальних центрів комплектування спробував вчинити суїцид.

На Закарпатті чоловік, якого, як заявляється доправили до ТЦК після спроби незаконно перетнути кордону, потрапив до лікарні після спроби суїциду. Дівчина хлопця каже, з нього знущались та били в ТЦК, проте керівництво обласного територіального центру комплектування це заперечує. Там кажуть, що чоловік, ймовірно вживав пігулки, під дією яких вирішив вчинити самогубство. Про це пише УНН з посиланням на заяву Закарпатського ОТЦК СП. 

Деталі 

Як заявили у відомстві, йдеться про Хабарова Євгенія Володимировича. Зазначається, що його затримали 13 березня під час спроби незаконного перетину держкордону. Чоловіка було доправлено до Першого відділу Хустського РТЦК у місті Іршава для уточнення військово-облікових даних.

В ОТЦК підкреслили, що під час проведення ВЛК, чоловік заявив, що не довіряє цій військово-лікарській комісії, і його було переведено до РТЦК у м. Хуст для проведення ВЛК.

Заявляється також, що у Хустському РТЦК Хабаров поводив себе неадекватно

Між 3 год. 10 хв. та 3 год. 30 хв. 14.03.2024 р. громадянин вчинив спробу суїциду у вбиральні роти охорони Хустського РТЦК. Черговий роти помітив, що військовозобов’язаний Хабаров тривалий час не виходить з вбиральні, зайшов до туалету та помітив на підлозі Хабарова Є.В., який перебував без свідомості, а поруч нього були сліди крові 

- резюмували в ОТЦК. 

Зазначається, що чоловіку надали невідкладну домедичну допомогу, а на місце події було викликало бригаду "швидкої", які госпіталізували чоловіка. В ОТЦК додали, що на обох передпліччях у нього були незначні подряпини, що могли свідчити про спробу суїциду.

На Закарпатті зафіксували спробу суїциду під час перебування у ТЦК: проводиться службова перевірка16.03.24, 14:50 • [views_0]

Медики зафіксували, що госпіталізований був в істеричному стані. Лікарі також констатували, що такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин. Згодом, у нижній білизні Хабарова Є. В. було виявлено пластину препарату "Гідазепам", який використовують при невротичних, психопатичних астеніях. У пластині були відсутні 5 таблеток з 10

- заявили в Закарпатському ОТЦК. 

У відомстві наголошують, що жодної фізичної сили до Хабарова не застосовували. 

Подряпини на обличчі військовозобов’язаного Хабарова Є.В. не свідчать про фізичну наругу над ним, ці рани Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції 

- підкреслили в ОТЦК. 

Доповнення

Водночас дівчина потерпілого на своїй сторінці в Instagram звинуватила ТЦК у "масовому порушенні законів та прав людини" та опублікувала фото та відео з реанімації.

За її словами, чоловіка просто "викрали працівники прикордонної служби з готелю". після чого його нібито відвезли до прикордонного пункту пропуску Вилок, де звинуватили у намаганні перетину кордону. Дівчина стверджує, що такого наміру у нього не було.

Тернопільський ТЦК відреагував на смерть чоловіка, який потрапив до лікарні з центру комплектування01.03.24, 15:53 • [views_0]

За її словами, у Хустському ТЦК хлопця принижували, били, знущалися, викрали особисті речі та документи.

Окрім того, в коментарі "Суспільному" керівник Хустської лікарні Михайло Пристая повідомив, що пацієнт мав травми середньої важкості.

Також "Суспільне" отримало коментар речниці Нацполіції в області Ганни Дан. За її словами, наразі відкрили кримінальне провадження за фактом доведення до самогубства.

Нагадаємо

У Мукачево люди у військовій формі силоміць посадили чоловіка в мікроавтобус, а Закарпатський обласний центр військово-спеціальних операцій проводить розслідування інциденту.

На Буковині чоловіки з сокирами напали на працівників ТЦК: поліція затримала підозрюваних 08.03.24, 14:17 • [views_0]