spozhyvannia-elektryky-na-tli-spadu-speky-znyzylosia-hrafiky-vidkliuchen-z-16-hodyny-ukrenerho

Споживання електрики на тлі спаду спеки знизилося, графіки відключень з 16 години - Укренерго

 • 28488 переглядiв

Через спад спеки споживання електроенергії в Україні зменшилось. Графіки відключень прогнозуються з 16:00 до 22:00.

Споживання електроенергії в Україні знизилося через спадання спеки, графіки відключень прогнозуються з 16:00 до 22:00, повідомили у НЕК "Укренерго" у четвер, пише УНН.

Споживання

Сьогодні, 25 липня, "застосування заходів обмеження прогнозується лише в години вечірнього максимуму споживання – з 16:00 до 22:00 буде діяти одна черга відключень". 

"Причина – комплексна: спека спала і споживання електрики в Україні знизилось. Сьогодні на ранок споживання на 6% менше, ніж його прогнозований рівень (без урахування обмежень) на ранок четверга, 18 липня. При цьому, зменшився і дефіцит потужності – з ремонт повернувся в роботу блок на одній з атомних станцій, а сонячна погода та помірна температура сприяють збільшенню виробництва електроенергії на сонячних електростанціях", - зазначили у компанії.

Імпорт та експорт

Щодо імпорту електроенергії інформації не вказано. "Експорт не відбувається і не передбачається", - вказали в Укренерго.

Знеструмлення

Через негоду на ранок знеструмлені 34 населені пункти в Тернопільській та Хмельницькій областях. При цьому, за даними Міненерго, через негоду на ранок було знеструмлено 50 населених пунктів у Хмельницькій, Волинській та Тернопільській областях. 

На ранок через бойові дії та з інших причин повністю та частково знеструмлені 483 населені пункти. 

Через бойові дії: є знеструмлення у Донецькій, Харківській областях.

З технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій, Чернігівській областях.

Популярні

Новини по темі