spodivaiemosia-shcho-narodni-deputaty-pochuiut-dumku-hromady-yaka-proty-zminy-nazvy-mista-dyrektorka-brovarskoi-stomatpolikliniky

Сподіваємося, що народні депутати почують думку громади, яка проти зміни назви міста - директорка Броварської стоматполіклініки

 • 77261 переглядiв

Сподіваємося, що народні депутати почують думку громади, яка проти зміни назви міста, зазначила директорка Броварської стоматполіклініки.

Жителі Броварів через звернення, яке було ухвалене депутатами міської ради, закликали голову Верховної Ради Руслана Стефанчука не виносити на розгляд проект постанови про зміну назви міста з Бровари на Броварі. Сподіваємося, що український парламент дослухається до думки людей. Про це розповіла директорка Броварської стоматологічної поліклініки, депутат Броварської міської ради Ірина Тесля в коментарі УНН.

Деталі

Директорка стоматполіклініки вважає, що зараз усі зусилля треба спрямувати на здобуття перемоги у війні. А не займатися суперечливими перейменуваннями, особливо, коли громада міста проти зміни його назви.

"Я проти перейменування назви міста. Це не на часі. Зараз потрібна перемога, а потім - усе решта. Це моя особиста думка.

Щодо позиції жителів міста, то більшість проти перейменування Броварів на Броварі. Є одиниці тих, кому байдуже, або тих, хто за нову назву.

Тому, ми звернулися до народних депутатів щодо недоцільності перейменування, і сподіваємося, що вони почують думку громади міста", - розповіла Ірина Тесля.

Це ж Бровари, а не Червоний партизан - експерт про недоцільність перейменування міста-супутника Києва24.07.24, 12:16

Додатково

Колеги Ірини Теслі по депутатському корпусу водночас зазначають, що перейменування Броварів призведе до зайвих і нікому не потрібних витрат. А ці кошти краще спрямувати на підтримку Збройних сил України.

"Я принципово виступаю за стару назву міста Бровари, яку ми маємо зараз. Такі ініціативи абсолютно не на часі. Це по-перше. По-друге, це фінансово затратно – печатки, таблички тощо. Це потягне за собою кошти, які можна з легкістю і краще відправити для ЗСУ на допомогу", - розповів в коментарі УНН депутат Броварської міськради, викладач ЗВО Максим Ткаченко.

Такої ж позиції дотримується ще один депутат міськради, представник бізнесу Віктор Гайдуков.

"Усім підприємствам треба буде міняти документацію. Таблички нові в місті робити. Кожному жителю треба буде все міняти. Ніхто не підраховував, але це дуже дорого. Ці кошти можна спрямувати на ЗСУ, і це сьогодні набагато важливіше", - зазначив Гайдуков в коментарі УНН.

Нагадаємо

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з клопотанням не виносити на розгляд проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі.

Цю постанову раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Перейменування Броварів: іспит з демократії для Верховної Ради16.07.24, 16:29

Популярні

Новини по темі

Російський дрон вбив чоловіка в передмісті Херсона

 • 26570 переглядiв