ukenru
spiker-dzhonson-anonsuvav-vynesennia-na-rozghliad-dopomohu-ukraini-z-vazhlyvymy-novovvedenniamy-pislia-kanikul

Спікер Джонсон анонсував винесення на розгляд допомогу Україні з "важливими нововведеннями" після канікул

 • 26167 переглядiв

Спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон планує представити пакет допомоги Україні з "важливими нововведеннями", коли Палата представників повернеться з канікул.

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив у неділю, що він розраховує поставити на розгляд пакет, що включає допомогу Україні, коли Палата представників повернеться з канікул, і очікує, що пакет включатиме "деякі важливі нововведення", пише УНН з посиланням на The Hill.

Деталі

Джонсон в інтерв'ю програмі Sunday Night in America With Trey Gowdy наголосив на важкому становищі, у якому він перебуває, маючи історично вузьку більшість у Палаті представників, але сказав, що протягом усього поточного періоду роботи він працював над розробкою пакету заходів і планує поставити це на розгляд, коли Палата представників поновить засідання.

"Послухайте, що потрібно робити у часи, коли уряд розділений, – історично, як у нас, – потрібно досягти консенсусу. Якщо ми хочемо вжити партійного заходу, я повинен залучити кожного члена в буквальному значенні слова, - сказав Джонсон. - І деякі речі мають бути двопартійними".

"Але коли справа доходить до додаткового (законопроекту - ред., ми працювали над досягненням консенсусу. Ми розмовляли з усіма членами, особливо зараз, у період роботи на округах. Коли ми повернемося після цього робочого періоду, ми просунемо продукт, але, я думаю, він матиме деякі важливі нововведення", - сказав Джонсон.

Джонсон навів приклад можливості надання кредиту Україні - ідея, яка отримала деяку підтримку на початку цього місяця, як спосіб підтримати Україну таким чином, який міг би пом'якшити побоювання консерваторів з приводу надання додаткової допомоги.

Джонсон також згадав закон REPO for Ukrainians Act, який дозволить президентові конфіскувати суверенні активи росії, заморожені в США, та передавати їх Україні для використання проти росії.

"Закон REPO Act, знаєте, якщо ми зможемо використовувати конфісковані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям боротися з ними, це чиста поезія, - сказав Джонсон. - Навіть президент Трамп говорив про концепцію кредиту, за якою… ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми налагоджуємо відносини, за яких вони зможуть повернути їх нам, коли настане час".

Джонсон додав, що, прагнучи "вивільнити американську енергію", він хоче "мати експорт природного газу, який допоможе перекрити там фінансування воєнних зусиль володимира путіна", - сказав він, додавши: "Є багато речей, які ми маємо зробити, що… матимуть більше сенсу, і я думаю, що ми матимемо консенсус".

"Ми збираємо цей продукт докупи і просунемо його відразу після періоду роботи в округах", - сказав Джонсон.

Інтерв'ю пройшло в той момент, коли Джонсон дав зрозуміти, що має намір провести закон, який забезпечить фінансування України, але ще не пояснив, як саме це виглядатиме.

Доповнення

Голова комітету Палати представників із розвідки республіканець Майк Тернер заявив раніше в неділю, що він упевнений, що підтримка України матиме "переважну підтримку", коли Конгрес США повернеться з великодніх канікул, наголосивши на обіцянці Джонсона зробити фінансування України пріоритетом після повернення.

Джонсон винесе на голосування законопроєкт про допомогу Україні після великодніх канікул - конгресмен25.03.24, 08:37 • [views_0]