spalyly-15-avtivok-zsu-zatrymano-shist-odesytiv

Спалили 15 автівок ЗСУ: затримано шість одеситів

 • 26085 переглядiв

Шість одеситів віком від 18 до 23 років підпалили 15 автомобілів ЗСУ на замовлення спецслужб рф. Підозрюваним повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В Одесі викрито 6 місцевих жителів, які на замовлення спецслужб рф спалили 15 автівок ЗСУ. Про це у понедіок повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, в одному із Telegram-каналів представник рф запропонував підозрюваним підзаробити грошей, на що вони погодились. На замовлення російського куратора вони мали підпалювати військові автомобілі в Одесі.

Підозрювані вночі об’їжджали територію міста та намагались виявити місця паркування авто військовослужбовців ЗСУ. Узгодивши координати та цілі для підпалу з представником рф, вони отримували "наказ" на їх знищення.

Загоряння транспорту вони знімали на відео та відправляли "замовнику", після чого отримували гроші. Фільмування ворог використовував для створення хибного інформаційного приводу для пропагандистських медіаресурсів рф щодо діяльності на території Одеси антиукраїнського підпілля

- розповіли в ОГП.

Встановлено, що протягом червня - липня 2024 року фігуранти підпалили п'ятнадцять авто ЗСУ.

Підозрювані — шестеро жителів Одеси, найстаршому з групи 23 роки, наймолодшому учаснику виповнилось 18. Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, пляшки з запалювальною сумішшю та банківські картки, куди надходили гроші.

Їм повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України)

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення – підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Слідство триває, вирішуються питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій та встановлення ймовірних спільників.

У Києві затримали двох чоловіків за підпали обладнання на залізниці та автівки військового24.07.24, 12:35

Популярні

Новини по темі

Спалили 15 автівок ЗСУ: затримано шість одеситів

 • 26085 переглядiв

Міністр освіти та науки Японії прибув до України

 • 47671 переглядiв