ukenru
soratnytsiu-hroismana-zvynuvachuiut-u-tomu-shcho-vona-khovala-humanitarnu-dopomohu-u-sportzali-shkoly-podrobytsi

Соратницю Гройсмана звинувачують у тому, що вона "ховала" гуманітарну допомогу у спортзалі школи: подробиці

 • 374338 переглядiв

Світлану Куцу, директора ліцею та депутата міської ради, яка є союзником Гройсмана, звинувачують у зберіганні гуманітарної допомоги, призначеної для переміщених осіб, у шкільному спортзалі з метою політичної вигоди.

Директорку ліцею №10 у Вінниці, депутатку Вінницької міськради від "Української стратегії Гройсмана" Світлану Куцу звинувачують у тому, що вона свідомо зберігає у спортзалі закладу велику партію гуманітарної допомоги, яку чомусь нікому не роздають. Соратниця Гройсмана усі звинувачення відкидає, у неї своя версія подій. Подробиці скандалу з гуманітаркою дізнавалося місцеве видання "Ми – Вінничани", пише УНН.

Деталі

Як пише видання, місцевий громадський активіст Андрій Гайдай заявляє, що у спортзалі ліцею №10 вже два роки зберігається велика партія гуманітарної допомоги, яку мали б роздавати внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, у спортзалі він виявив коробки з підгузками, милом, шампунями, дитячим одягом тощо.

За словами активіста, через цей імпровізований склад учні змушені займатися фізкультурою у маленькому незручному спортзалі.

Гайдай стверджує, що Світлана Куца є кумою єкспрем’єр-міністра України, натякає, що гуманітарну допомогу "ховають",  щоб у потрібний час роздавати її перед виборами, і заявляє, що після того, як він публічно оприлюднив цю історію, на нього почали тиснути.

Пробити дно: "майстер-клас" із цинічного піару на дітях наших захисників від так званого "гуманітарного штабу" Гройсмана11.03.24, 10:40 • [views_0]

У Світлани Куцої своя версія подій.  Вона переконує, що в ліцеї зберігається резервний запас гуманітарної допомоги від Міжнародної Організації з Міграції для Пунктів Незламності.

Також Куца звинувачує активіста у тому, що він, озвучивши номер навчального закладу, нібито, зробив відомим місцезнаходження складу для ворога і наразив на небезпеку всіх учасників освітнього процесу, а тому ним мають зайнятися правоохоронні органи.

Додатково

Експрем’єр та його соратники по партії "Українська стратегія Гройсмана" використовують згаданий штаб виключно для власного піару. Зокрема, у жовтні минулого року виник скандал, коли Гройсман гучно попіарився на передачі до лав ЗСУ п’яти позашляховиків-ловців "шахедів" та більш ніж 200 дронів. І досить швидко з'ясувалося, що позашляховики і дрони купувалися міською радою за бюджетні кошти.

При цьому, у Винницькій міській раді не вбачають нічого поганого у тому, що сторонній політик приписує собі заслугу в допомозі ЗСУ за кошти простих вінничан.

І навіть визнають, що, зокрема, продуктові набори для вінничан, на роздачі яких нещодавно активно піарився так званий "гуманітарний штаб" експрем'єра України Володимира Гройсмана, насправді були придбані за бюджетні кошти.

Контролює чи замітає сліди: соратник Гройсмана "несподівано" вирішив поцікавитися, як будує укриття фірма з неоднозначною репутацією08.03.24, 17:00 • [views_0]