ukenru
soratniki-navalnogo-peremagayut-na-viborakh-u-vidvidanikh-nim-do-otruyennya-mistakh-u-rf

Соратники Навального перемагають на виборах у відвіданих ним до отруєння містах у РФ

 • 9418 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Координатори штабів російського опозиціонера Олексія Навального в двох містах, які він відвідував перед своїм отруєнням – Новосибірську і Томську – за попередніми даними, здобули перемогу на виборах, які пройшли 13 вересня. Про це УНН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

Координаторка штабу Навального в Томській області Росії Ксенія Фадєєва перемагає на виборах до міської думи Томська. Про це повідомила сама Фадєєва і її соратники з посиланням на попередні результати підрахунку голосів по її виборчому округу. Підраховані голоси на всіх дільницях, на семи із дев’яти дільниць Фадєєва випередила кандидата від владної “Єдиної Росії”.

Директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов відзначив, що Фадєєва — перший координатор мережі штабів Навального, який перемагає на виборах у Росії. Він також написав: “Саме в Томську отруїли Навального. Це найкраща відповідь штабу”.

Другим керівником регіонального штабу Навального, який перемагає на виборах, став Сергій Бойко. Він переміг в одному з округів на виборах до міської ради Новосибірська.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Він перебував у комі. Омські лікарі провели низку аналізів і прийшли до висновку, що подія не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після його ввели в штучну кому. 7 вересня опозиціонера вивели з коми.

Соратники Навального вважають, що він був отруєний і заявляють, що це пов’язано з його політичною діяльністю. У Кремлі заперечують причетність до інциденту з політиком.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи “Новачок”.

Українські Національні Новини

Новини Світу