slovatska-spilnota-zakarpattia-prosyt-holovu-yevrorady-pidtrymaty-perehovory-pro-vstup-ukrainy-do-yes

Словацька спільнота Закарпаття просить голову Євроради підтримати переговори про вступ України до ЄС

 • 29217 переглядiв

Словацька спільнота Закарпаття звернулася до лідерів ЄС за підтримкою у відкритті переговорів про членство України в ЄС, заявивши, що країна досягла значного прогресу у виконанні рекомендацій Єврокомісії, особливо щодо прав національних меншин.

Представники словацької національної спільноти Закарпаття опублікували відкрите звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Про це повідомляє Закарпатська ОВА,передає УНН.

Деталі

Так, вони звернулися з проханням підтримати рішення щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС під час засідання Євроради, яке відбудеться 14-15 грудня 2023 року.

У своєму зверненні представники словацької національної спільноти Закарпаття констатували, що за останній рік Україна продемонструвала значний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії щодо забезпечення прав національних меншин. Тож, українські словаки закликали усіх лідерів держав-членів Європейського Союзу продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції.

Ми наполегливо закликаємо всіх лідерів держав-членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції. Цей поступ у забезпеченні демократії та прав національних меншин є невідʼємною частиною Копенгагенських критеріїв членства, і ми віримо, що Україна заслуговує на підтримку її зусиль у цьому напрямку 

- йдеться у листі.

У зверненні також вказано, що навіть під час повномасштабного вторгнення російської федерації Україна продовжує здійснювати необхідні реформи й залишається вірною своїм євроінтеграційним цінностям.

Звернення підписав голова громадської організації "Товариство словацької інтелігенції Закарпаття" Ернест Горват.

Раніше 

Лідери угорських громад Закарпаття попросили Єврораду і премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана підтримати початок переговорів про вступ України в ЄС. В заяві  спілки наголошується, що Україна за останній рік продемонструвала значний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії щодо забезпечення прав національних меншин.

Лідери угорських громад наголошують, що Україна за останній рік продемонструвала значний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії щодо забезпечення прав національних меншин.

"Ми наполегливо закликаємо всіх лідерів держав-членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції. Цей поступ у забезпеченні демократії та прав національних меншин є невіддільною частиною Копенгагенських критеріїв членства, і ми віримо, що Україна заслуговує на підтримку її зусиль у цьому напрямку", - йдеться у заяві.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Візит до США: Зеленський прибув до Конгресу

     • 25581 переглядiв