ukenru
slidchi-u-spravi-mh17-vidreaguvali-na-novi-rosiyski-dokazi

Слідчі у справі MH17 відреагували на нові російські "докази"

 • 13095 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Спільна слідча група (JIT), що займається розслідуванням катастрофи МН17, уважно проаналізує всю інформацію, надану Російською Федерацією сьогодні з приводу збиття пасажирського літака Boeing на Донбасі в липні 2014 року. Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві JIT, передає УНН.

"Сьогодні JIT вперше ознайомилася з інформацією, представленою російською владою. Ще у 2014 році JIT звернулася до Російської Федерації з проханням надати всю відповідну інформацію", - відзначили у слідчій групі.

Як зазначено, у травні 2018 року JIT "спеціально запросила інформацію про номери на кількох знайдених компонентах ракети".

"JIT не отримала суттєвої відповіді від Російської Федерації на це питання і на різні інші прохання про надання правової допомоги у період 2016/2017/2018 років... У серпні 2018 року Російська Федерація у письмовій формі повідомила, що JIT не повинна подавати додаткові запити на отримання відповідних доказів", - додали міжнародні слідчі.

Як зазначається, "JIT буде уважно вивчати інформацію, представлену РФ сьогодні, щойно Російська Федерація надасть відповідні документи JIT".

"Це вже було запрошено у травні 2018 року і є обов'язковим відповідно до резолюції 2166 РБ ООН. На сьогоднішній день JIT ретельно проаналізувала всю інформацію, надану Російською Федерацією, і взяла це до уваги під час розслідування. Раніше було показано, що інформація, представлена публічно Міністерством оборони Російської Федерації і надана JIT за декількома пунктами - включаючи ймовірну присутність реактивного винищувача поблизу MH17 на радарних зображеннях, на прес-конференції у липні 2014 року - насправді не відповідала дійсності", - додали в JIT.

При цьому у слідчій групі нагадали, що JIT представляла результати кримінального розслідування з приводу збиття рейсу MH17 17 липня 2014 року.

Українські Національні Новини

Політика