ukenru
skifske-zoloto-zbirayutsya-zberigati-u-kiyivskomu-muzeyi

"Скіфське золото" збираються зберігати у київському музеї

 • 550232 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. "Скіфське золото" повертається в Україну після 9 років судової тяганини, колекцію збираються зберігати у національному музеї, розташованому у Києві, повідомила у вівторок під час брифінгу заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва, передає кореспондент УНН.

Деталі

Частина виставки, яка була представлена в музеї Алларда Пірсона і включала в себе предмети з кримських музеїв, Керченського історико-культурного заповідника, Центрального Музею Тавриди, цінні предмети, значну частину з яких становили археологічні знахідки з території Криму періоду незалежності після 1991 року, повернеться в Україну.

«Місцем її зберігання попередньо визначено, відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики «Національний музей історії України». Деталі поки не розголошуємо», - заявила Катерина Чуєва.

Нагадаємо

Судовий спір що повернення "скіфського золота" тривав з 2014 року. Ще у грудні 2016 року окружний суд Амстердама ухвалив рішення повернути скіфське золото Україні. Таке ж рішення ухвалила апеляція, а вже під час повномасштабного вторгнення росії в Україні з'явився остаточний вердикт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна домовляється, щоб Нідерланди безплатно повернули "скіфське золото" – міністр

Українські Національні Новини

Культура