ukenru
skandal-z-grindelem-surkis-tezh-mozhe-ponesti-vidpovidalnist

Скандал з Грінделем: Суркіс теж може понести відповідальність

 • 9358 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Скандал, який розгорівся на терені європейського футболу навколо імені екс-голови Німецького футбольного Союзу (DFB) Райнхарда Грінделя, може вдарити рикошетом і по Григорію Суркісу. Однак в останнього, на відміну від потерпілого "за годинник" колеги, є шанс уникнути відповідальності. Таку думку в коментарі УНН висловив футбольний експерт Сергій Куванжі.

Він нагадав, що відома німецька газета Der Spiegel провела розслідування і заявила про причетність до корупційних дій голови Німецького футбольного Союзу (DFB) Райнхарда Грінделя. Чиновник опинився під тиском через доходу, отриманого від дочірньої компанії DFB.

"У період з липня 2016 по липень 2017 року Гріндель отримував додатковий заробіток у розмірі 78 тис. євро. Чи не найбільший заробіток, але він дозволив німецькій пресі взятися за нього ґрунтовно", - зазначив Куванжі.

Також у поле зору журналістів Німеччини потрапили дорогий годинник, який Гріндель отримав у подарунок від українського бізнесмена Григорія Суркіса, нагадав експерт.

"Помилка Грінделя в тому, що він прийняв цей годинник", - зазначив Куванжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грінделю довелося вибачитися за годинник, подарований Суркісом

У футбольній практиці УЄФА існує таке поняття, як "дзеркальна відповідальність", згідно з яким всі сторони конфлікту несуть рівну відповідальність. Особливо якщо враховувати той факт, що на момент вручення подарунка (у 2017 році) Григорій Суркіс також був членом УЄФА. Так чи інакше, але ймовірність того, що український бізнесмен понесе точно таку ж відповідальність, як і його німецький колега не велика, вважає Куванжі і пояснює це "кишеньковими медіаресурсами" Суркіса-старшого.

"По-перше, Гріндель не найсолідніший чиновник. Незважаючи на те що, він очолював Німецький футбольний союз упродовж 3 років, дана ситуація показала, що у нього немає соратників - людей, які б підтримали його в ситуації, що склалася.

У той же час Суркіс володіє певними зв'язками в УЄФА. У нього є можливість не дати цій справі подальшого ходу. Ну, і не варто забувати про кишенькові медіаресурси, якими він володіє", - пояснив експерт.

Нагадаємо, через годинник Суркіса екс-глава Німецького футбольного союзу покинув свій пост, а також посади в ФІФА і УЄФА.

Українські Національні Новини

Новини Світу