si-tszinpin-otrymav-maizhe-odnostainu-pidtrymku-na-zizdi-natsionalnykh-predstavnykiv-komunistychnoi-partii-kytaiu

Сі Цзіньпін отримав майже одностайну підтримку на з'їзді національних представників Комуністичної партії Китаю

 • 23756 переглядiв

У понеділок, 11 березня, у Китаї завершився щорічний з'їзд Всекитайських зборів народних представників з традиційною майже одностайною підтримкою лідера правлячої Комуністичної партії Сі Цзіньпіна. Про це пише Apnews, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що була скасована підсумкова пресконференція прем'єра, другого лідера партії. ЇЇ традиційно проводили з 1988 року, і це був єдиний випадок, коли журналісти могли поставити запитання високому китайському лідеру.

У виданні відзначили, що скасування конференції демонструє слабкий статус прем'єра Лі Цяня. Його попередники відігравали набагато більшу роль у веденні ключових економічних політик, таких як модернізація державних компаній, подолання економічних криз і проведення житлових реформ.

Всекитайські збори народних представників, що складаються з майже 3000 членів, схвалили переглянутий закон про Державну раду, згідно з яким китайська версія кабінету міністрів слідує баченню Сі. Голосували 2883 проти восьми, дев'ять утрималися. Інші заходи були прийняті з такою ж великою перевагою. 

Найбільше негативних голосів було зафіксовано щодо річного звіту Верховного суду, який був схвалений 2834 голосами проти 44.

Підсумовуючи, найвищий посадовець законодавчого органу Чжао Лецзі, закликав людей тісніше об’єднатися під керівництвом Комуністичної партії, "ядром якої є товариш Сі Цзіньпін".

Новий міністр оборони Китаю заявив про "підтримку росії в українському питанні" – міноборони рф01.02.24, 07:30

Доповнення

Ніл Томас, співробітник Інституту політики азійського суспільства у коментарі для Apnews підкреслив, що партійні лідери, які керують Державною радою, раніше мали набагато вільніші руки у визначенні економічної політики

Сі досяг дивовижних успіхів у консолідації своєї особистої влади в партії, що дозволило йому стати ключовим органом, який приймає рішення в усіх сферах політик

- заявив Томас.

Оскільки партія виступає за інновації та самозабезпечення в технологіях для побудови сучасної, багатої економіки, вона значною мірою спирається на більш відверто комуністичну ідеологію, яка нагадує минулі епохи. 

Зазначається, що Сі посилив роль партії у всьому спектрі, від культури та освіти до корпоративного управління та економічного планування.

Більша централізація влади, мабуть, допомогла Сі підвищити ефективність центрального уряду, але переваги можуть бути переважені витратами на придушення політичних дискусій, дестимулювання місцевих інновацій та більш раптові зміни політики

- пояснив співробітник Інституту політики азійського суспільства.

Нагадаємо

Китай звинувачує США в тому, що вони неправильно його сприймають і не виконують обіцянки, дані під час зустрічі Байдена і Сі, оновлюючи при цьому методи придушення Китаю.

Популярні

Новини по темі

В Італії виступили проти відправки військ до України

 • 24487 переглядiв