shtrafy-za-neprokhodzhennia-vlk-u-minoborony-roziasnyly-polozhennia

Штрафи за непроходження ВЛК: у Міноборони роз’яснили положення

 • 48490 переглядiв

Міністерство оборони України спростувало інформацію про накладання штрафів на військовозобов'язаних за непроходження військово-лікарської комісії, уточнивши, що оновлення даних не передбачає проходження медичної комісії, яка необхідна лише після отримання повістки.

У Міністерстві оборони України спростували інформацію про накладання штрафів при поновленні даних військовозобов’язаними без проходження військово-лікарської комісії, повідомляє УНН з посиланням на офіційне повідомлення міністерства.

Міноборони заявили, що поширена сьогодні в ЗМІ на соцмережах інформація про штрафи була викликана некоректним трактування норми закону про оновлення військово-облікових даних та передбачених законодавством штрафів

 "У зв'язку з поширенням неточної інформації у деяких телеграм-каналах та інших інформаційних ресурсах щодо штрафів за оновлення даних без проходження військово-лікарської комісії Міністерство оборони України роз’яснює. 

Наразі законодавством України передбачено окремі види військового обов'язку, зокрема оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби. 

Міністерство оборони підкреслює, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони нагадали, скільки разів на рік потрібно проходити ВЛК06.07.24, 19:10

Як зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк:

"Законом передбачено, що оновлення даних громадянами – це окремий вид військового обов'язку. Крім того, в статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов'язок громадян – проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби".

Від початку року ТЦК склало 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку – Опендатабот10.07.24, 15:21

Популярні

Новини по темі

В Києві та області у понеділок не нижче 35 градусів жари

 • 48718 переглядiв