shtorm-u-krymu-boiovi-delfiny-pokynuly-chornomorskyi-flot

Шторм у Криму: бойові дельфіни покинули чорноморський флот

 • 27183 переглядiв

Російські бойові дельфіни, що утримуються в Севастопольській бухті (Крим), можливо, були випущені на волю або загублені після того, як їхні вольєри були пошкоджені під час шторму. Доля дельфінів, яких ВМФ росії готував до оборони, залишається неясною в очікуванні більш чітких супутникових знімків.

У тимчасово окупованому Криму після шторму зникли бойові дельфіни, яких армія рф використовувала для захисту свого флоту. Про те, що вольєри зникли із Севастопольської бухти повідомив аналітик H I Sutton, передає УНН.   

Попередній аналіз збитків, завданих російській обороні, показує, що в результаті обороні, показує, що в результаті загони для дельфінів у Севастопольській гавані зникли. Можливо, їх було затоплено або змито водою. Цілком імовірно, що деякі або всі дресировані дельфіни були звільнені.

- зазначили у виданні.

Деталі

OSINT-аналітик розглядає дві версії зникнення дельфінів. Згідно з однією з них дельфінів звільнили, за іншою - клітки просто перенесли, або їх змило водою.

Аналітик наголосив, що дельфіни вирощені в неволі. І якщо вони справді на волі, то найімовірніше вони залежні від своїх дресирувальників у плані їжі та не в змозі постояти за себе в дикому середовищі. Таким чином, втеча може бути для цих ссавців смертним вироком. Аналітик не виключає версію, де ВМФ Росії перед штормом пересунув загони з дельфінами. Однак підтверджень цьому наразі немає. Висновки можна буде зробити, коли з'являться чіткіші зображення із супутника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода в Криму могла пошкодити оборонні споруди окупантів для захисту бухти: з'явилися супутникові знімки

Додатково

Програми ВМФ рф щодо морських ссавців працюють не перший рік. Росіяни задіяли дельфінів на війні в Сирії 2018 року. А у 2022 році використають тварин на війні проти України. У квітні цього року видання Naval News повідомило, що росіяни розмістили навчених бойових дельфінів у бухті Севастополя для захисту свого флоту від підводного нападу.

Нагадаємо

Сильний шторм обрушився на півострів Крим 27 листопада. За оцінками окупаційної влади попередній збиток від шторму склав майже 40 мільярдів рублів

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Шторм у Криму: бойові дельфіни покинули чорноморський флот

     • 27183 переглядiв

    Шторм у Криму: пошкоджено найвідоміший пам'ятник Херсонеса

     • 32597 переглядiв