shmyhal-zustrivsia-z-premierom-chekhii-fialoiu-obhovoryly-oboronne-spivrobitnytstvo-ta-enerhetychni-vyklyky

Шмигаль зустрівся з прем'єром Чехії Фіалою: обговорили оборонне співробітництво та енергетичні виклики

 • 35757 переглядiв

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся у Празі з чеським колегою Петром Фіалою, сторони обговорили економічне й оборонне співробітництво, енергетичні виклики, реалізацію Формули миру.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся у Празі з чеським колегою Петром Фіалою, сторони обговорили економічне й оборонне співробітництво, енергетичні виклики, реалізацію Формули миру, про що очільник уряду повідомив у вівторок у Telegram, пише УНН.

Деталі

"Вдячний Прем’єр-міністру Чехії Петру Фіалі за його запрошення до Праги для проведення спільних міжурядових консультацій. Під час двосторонньої зустрічі ми обговорили економічне й оборонне співробітництво, енергетичні виклики, реалізацію Формули миру Президента України", - написав Шмигаль.

З його слів, підтримка нашої держави залишається пріоритетом для Чехії. "Подякував чеським партнерам за зусилля в постачанні необхідної зброї для українських захисників", - вказав він.

"Говорили також про успіхи інтеграції України в ЄС та перспективи приєднання до НАТО. Для нас було важливо отримати на саміті меседж від держав-членів про невідворотність членства України в Альянсі. Надзвичайно цінуємо високий рівень діалогу між нашими державами та підтримку, яку чеський уряд та чеський народ надає Україні", - зазначив Шмигаль.

Шмигаль поїхав до Праги: планує обговорити постачання боєприпасів, інтеграцію до ЄС і НАТО та спільні проекти16.07.24, 13:13

Популярні

Новини по темі