ukenru
shmyhal-zustrivsia-z-ministrom-ekonomiky-frantsii-hovoryly-pro-viiskovi-potreby-ukrainy-vidnovlennia-enerhosystemy-ta-konfiskatsiiu-rosaktyviv

Шмигаль зустрівся з міністром економіки Франції: говорили про військові потреби України, відновлення енергосистеми та конфіскацію росактивів

 • 50251 переглядiв

Шмигаль зустрівся з французьким міністром Ле Мером, щоб обговорити військові потреби України, відновлення енергетичної системи та конфіскацію заморожених російських активів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з міністром економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мером, на якій обговорили необхідність посилити ППО, відновлення енергосистеми та конфіскацію заморожених російських активів. Про це Шмигаль написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Плідна зустріч із міністром економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мером. Озвучив військові потреби України, зокрема необхідність посилити ППО. Обговорили відновлення енергосистеми після російських обстрілів. Окрема тема - конфіскація заморожених російських активів. Розраховуємо на підтримку партнерів у всіх цих питаннях.

- написав Шмигаль.

Прем’єр також подякував Ле Меру за солідарність з українським народом.

Нагадаємо

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав відправити системи Patriot з "казарм", де вони "про всяк випадок", в Україну, де йде війна, і сподівається, що міністри оборони і закордонних справ ЄС візьмуть на себе зобов'язання надати більше військової допомоги Україні на майбутньому засіданні в Люксембурзі.