shmyhal-zustrivsia-z-delehatsiieiu-svitovoho-banku-zaiavyv-shcho-prahne-zrobyty-nastupnyi-rik-peredbachuvanym-i-stabilnym

Шмигаль зустрівся з делегацією Світового банку: заявив, що прагне зробити наступний рік "передбачуваним і стабільним"

 • 24335 переглядiв

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що зустрівся з делегацією Світового банку, обговорив пріоритети, у тому числі швидкого відновлення, енергетику і конфіскацію заморожених російських активів, а також висловив упевненість у цьому році, прагнучи зробити наступний рік передбачуваним і стабільним.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що зустрівся з делегацією Світового банку, обговорив пріоритети, у тому числі швидкого відновлення, енергетику і конфіскацію заморожених російських активів, а також висловив упевненість у цьому році, прагнучи зробити наступний рік передбачуваним і стабільним, пише УНН.

Деталі

"Провели зустріч з делегацією Світового банку на чолі з Виконавчим директором Юджином Руггенатом. Обговорили потреби України та пріоритети нашої співпраці. Цінуємо фінансову допомогу наших партнерів, зокрема США, ЄС та МВФ. Цей рік проходимо впевнено. Працюємо, щоб наступний рік був так само прогнозованим і стабільним", - написав Шмигаль у Telegram.

Прем'єр наголосив, що "допоміжним чинником може стати конфіскація російських активів". "Країни G7 нададуть Україні 50 млрд доларів завдяки використанню заморожених на Заході російських суверенних активів. Це лише перший крок. Наша мета - конфіскація всіх заморожених активів рф", - зазначив він.

"Розповів також про пріоритети швидкого відновлення. Енергетика, критична інфраструктура, відновлення житла, розмінування й підтримка малого, середнього бізнесу. Енергетика залишається наразі великим викликом. Поінформував про наші кроки з розбудови децентралізованої енергосистеми та роботу в напрямку збільшення імпорту електроенергії з ЄС", - повідомив Шмигаль.

Він висловив вдячність Світовому банку "за постійну підтримку".

"Розраховуємо на продовження реалізації наших спільних проєктів", - підсумував Прем'єр.

Світовий банк: потреба на відновлення України оцінюється у 486 млрд доларів15.02.24, 10:58

Популярні

Новини по темі

Італія планує відновити ядерну енергетику в країні - FT

 • 10877 переглядiв

На півдні сьогодні знищили вже 4 ворожі дрони-розвідники

 • 18691 переглядiв