shkoly-zakryti-usi-sluzhby-riatuiut-liudei-zi-snihovoho-polonu-kiper-pro-sytuatsiiu-na-odeshchyni

Школи закриті, усі служби рятують людей зі снігового полону: Кіпер про ситуацію на Одещині

 • 25397 переглядiв

Погодні умови в Одеській області дещо покращилися, що сприяло розчищенню заблокованих доріг та визволенню застряглих автомобілів, тривають роботи з відновлення електропостачання

Станом на ранок 27 листопада погодні умови в Одеській області дещо покращилися, що дало змогу працювати на заблокованих автошляхах. До боротьби з негодою залучені усі служби, техніка працює у цілодобовому режимі. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

Погодні умови трішки покращилися. Десь після другої ночі сніг зупинився, що дало можливість збільшити кількість робочої техніки на автошляхах, які сьогодні заблоковані. У нас наразі закрита дорога Одеса-Рені, Одеса-Кучурган, Одеса-Київ. Ситуація ускладнена. На окремих відрізках дороги сніг більше ніж два метри. Однак, техніка працює

- повідомив Кіпер.

До авто, застряглих на трасі Одеса-Київ, техніка підходить з обох боків, продовжив Кіпер. За його словами, вони на звʼязку з людьми, які потребують допомоги.

Також очільник ОВА розповів, що вдалося звільнити людей, які перебували у автобусах, застряглих в снігових заметах.

"Нашим службам вдалося забрати таких людей з автобусів. Їм дали гарячу їжу і чай, перевезли їх до найближчих населених пунктів з можливістю розміститися, щоб вони зігрілися і не ночували в автобусах", - уточнив Кіпер.

Очільник ОВА додав, що станом на 6 ранку без електропостачання залишалося близько 340 населених пунктів на Одещині.

"Зараз вітер дещо стих, є можливість працювати всім службам. Тому за останні дві години ми повернули електроенергію двадцятьом населеним пунктам", - додав він.

Кіпер наголосив, що школи та садочки сьогодні працюють дистанційно, а людей закликає без потреби не залишати домівки.

Нагадаємо

За даними ДСНС, зі снігового полону за останню добу рятувальники витягли 519 транспортних засобів, з них 15 автобусів та 12 карет швидкої допомоги. В одній з таких швидких перебувала породілля. Після порятунку, близько 9-ї години вечора, в одній з лікарень області вона народила дівчинку, повідомив Кіпер. 

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

Новини по темі

В Одесі через сильний вітер впала 100-метрова труба котельні

 • 65644 переглядiв

Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 325 тисяч

 • 61890 переглядiв