shchomisiatsia-zaroblialy-na-ukhyliantakh-do-150-tysiach-dolariv-na-ternopilshchyni-likviduvala-koruptsiinu-skhemu-v-raionnomu-ttsk

Щомісяця заробляли на ухилянтах до 150 тисяч доларів: на Тернопільщині ліквідувала корупційну схему в районному ТЦК

 • 26147 переглядiв

Правоохоронці викрили масштабну корупційну схему в РТЦК Тернопільщини. Посадовці щомісяця заробляли до $150 тис. на ухиленні від військового обов'язку, беручи хабарі від $1000 до $15000 за різні послуги.

На Тернопільщині правоохоронці викрили масштабну корупційну схему, завдяки якій посадовці РТЦК та СП наживались на особах, які ухиляються від виконання військового обов’язку. Фігуранти щомісяця "заробляли" від 100 000 до 150 000 доларів. Про це заявили у Національній поліції України, передає УНН.

Деталі 

Кожна послуга, яку "надавали посадовці", мала свою ціну. Сума коливалася від тисячі до 15 тисяч доларів.  За оновлення військових даних із проставленням відповідного штрихкоду в тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, а також з перспективою уникнути мобілізації хотіли до 2000 доларів

– розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

За його словами, від 5000 до 15 000 тисяч доларів "коштував" вплив на членів ВЛК з метою списання з військової служби, а також за допомогу у переведенні з бойових частин в тилові з перспективою звільнення з війська.

У ході досудового розслідування працівники поліції встановили, що організатору незаконних заробітків допомагали п'ятеро спільників.

На Львівщині невідомий кинув гранату у фасад будівлі ТЦК - поліція15.07.24, 09:59

Зюбаненко розповів, що фігуранти створювали штучні перешкоди в отриманні документів для осіб, які мали законне право на відстрочку, а також мобілізовували їх з метою підняття показника ефективності роботи. Надалі таких осіб за гроші звільняли з військової служби.

Наразі працівники карного розшуку встановили, що фігуранти "допомогли" майже 150 особам.

Поліцейські з бійцями спецпідрозділу КОРД провели на території Тернопільської та Львівської областей 38 обшуків, у ході яких виявили та вилучили близько 100 000 доларів, 80 000 євро, 2 мільйони гривень, службову документацію, комп'ютерну техніку та інші речі, які свідчать про незаконну діяльність посадовців

- резюмували в Нацполіції.

Організатору корупційної схеми оголосили про підозру під час наради з керівниками ТЦК та СП щодо організації та проведення заходів загальної мобілізації людських і транспортних ресурсів, яка проходила у Тернопільській обласній військовій адміністрації.  

Омбудсмен щодо конфліктів між громадянами та ТЦК: часто публічні історії вирвані з контексту 26.06.24, 18:22

Йому інкримінують ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі). Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Від трьох до восьми років з конфіскацією майна загрожує й одному зі спільників. Чоловікові оголосили підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Окрім того, вирішується питання про повідомлення підозр організатору та п'ятьом спільникам ще й за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України в складі організованої злочинної групи.

Нагадаємо

Начальника ТЦК на Донеччині затримали за вимагання 15 тисяч гривень хабаря за оформлення відстрочки від мобілізації. Затриманому підполковнику загрожує до 8 років вʼязниці.

Син посадовця Вінницького ТЦК за 20 тис. дол. обіцяв "пакет" документів для виїзду за кордон, його затримали - ДБР18.06.24, 12:49

Популярні

Новини по темі

У Харкові горить будинок після удару ворожим КАБом

 • 22693 переглядiв