shchob-ne-zalyshytysia-bez-vody-ta-tepla-pid-chas-vidkliuchen-svitla-osbb-ta-zhbk-treba-kupuvaty-elektroheneratory-asotsiatsiia-enerhoaudytoriv-ukrainy

Щоб не залишитися без води та тепла під час відключень світла , ОСББ та ЖБК треба купувати електрогенератори - Асоціація енергоаудиторів України

 • 61309 переглядiв

Голова Асоціації енергоаудиторів України радить мешканцям багатоквартирних будинків брати участь у програмах придбання альтернативних джерел енергії. Це допоможе забезпечити потреби у тепло- та водопостачанні під час можливих відключень.

Якими б не були прогнози щодо можливих відключень світла, мешканцям багатоквартирних будинків, у яких більшість систем залежать саме від подачі електроенергії, потрібно приймати дольову участь у придбанні альтернативних джерел енергопостачання, зокрема електрогенараторів, та долучатися до програм часткової компенсації цих витрат, які діють у багатьох містах України. Про це розповів голова правління Асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин в коментарі УНН.

Деталі

За словами експерта, наявність програм є важливою, а участь у них мешканців багатоквартирних будинків дозволить їм забезпечити потреби у тепло- та водопостачанні. І, що найголовніше, компенсувати втрати на придбання цього обладнання.

"Насправді, це дуже важливо, особливо для будівель, в яких багато інженерних систем, які працюють від електроенергії. Тобто, якщо є циркуляційні насоси на опалення, підвищувальні насоси для водопостачання – це, по суті, є необхідністю. Адже якщо будуть тривалі відключення, то будинок буде втрачати не лише електропостачання, освітлення, яке, в принципі, на рівні квартир можна певним чином зарезервувати за допомогою акумуляторів, але і не буде працювати, наприклад, водопостачання, каналізація і теплопостачання. Тому для будівель з такими системами це важливо", - зазначив Вадим Литвин.

Сонячні панелі на лікарнях, установки для котелень, модернізація світлофорів: як українські міста забезпечують енергетичну незалежність інфраструктури08.08.24, 16:46

Нагадаємо

УНН вже писав про переваги та недоліки різноманітних різних систем автономного енергозабезпечення, їх вартість та суми компенсацій з міських бюджетів на їх придбання в рамках відповідних програм, які успішно діють не лише в обласних центрах, але й у невеликих містах.

Зокрема, у Броварах на ці цілі з кінця 2022 року було виділено майже два мільйони гривень.

"Відповідна програма діє у нашому місті з кінця 2022 року, і до неї долучилися вже близько тридцяти броварських ОСББ та ЖБК (Житлово-будівельного кооперативу - ред.), деякі неодноразово. На компенсації місто виділило майже два мільйони гривень. Для того, щоб отримати компенсацію за встановлений генератор керівництво ОСББ або ЖБК має звернутися до міського Управління житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту. Заявку розглядає комісія, визначає суму компенсації та виносить рішення за засідання виконкому", - розповів міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Популярні

Новини по темі

В Україні з’явилися два нових індустріальних парки

 • 28667 переглядiв

У Харкові через удар рф наразі без постраждалих - ОВА

 • 19245 переглядiв

Іранські хакери намагаються вплинути на вибори в США

 • 12574 переглядiв

До Дія.City зможуть долучитися виробники біонічних протезів

 • 11918 переглядiв