shche-u-piaty-rehionakh-ukrainy-zapratsiuvala-telefonna-sluzhba-112

Ще у п'яти регіонах України запрацювала телефонна служба 112

 • 21082 переглядiв

У п'ятьох регіонах України запрацював комунікаційний центр Служби 112, що дозволить викликати будь-яку екстрену службу за одним номером. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає УНН.

Деталі 

У ці хвилини на Львівщині розпочинає роботу комунікаційний центр Служби 112... Оператори Служби, які працюють у Львові, володіють англійською, польською, чеською та турецькою мовами.

- заявив очільник МВС.

Зазначається, що відтепер у Львівській області можна викликати усі екстрені служби за єдиним номером - 112. Це дозволяє значно пришвидшити процес зʼєднання з екстреною службою та посилює комунікацію між підрозділами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій: у Києві запрацювала служба 112

Крім того, відсьогодні  виклик екстрених служб за єдиним номером 112 доступний на Вінниччині, Житомирщині, Черкащині та Чернігівщині.

Доповнення 

Клименко додав, що протягом 2024 року комунікаційні центри 112 планують запустити у Дніпрі та Одесі. І викликати рятувальників, поліцейських, медиків або працівників газової служби за єдиним номером можна буде з будь-якого регіону України.

Нагадаємо

21 липня 2021 року уряд на засіданні забезпечив функціонування міжвідомчої групи, яка буде керувати та слідкувати за впровадження системи екстреної допомоги населенню "112". Зокрема відповідальним за впровадження системи визначили Міністерство внутрішніх справ.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ще у п'яти регіонах України запрацювала телефонна служба 112

     • 21082 переглядiв

    Подільсько-Воскресенський міст у Києві відкрито - Кличко

     • 58657 переглядiв

    Делегати від Ірану покинули COP28 через присутність Ізраїлю

     • 23872 переглядiв