shche-odyn-vazhlyvyi-krok-u-vidnovlenni-spravedlyvosti-spivzasnovnytsia-banku-konkord-sosiedka-pro-vyznannia-yii-poterpiloiu-u-spravi-proty-chynovnyka-nbu-zymy

"Ще один важливий крок у відновленні справедливості": співзасновниця банку "Конкорд" Сосєдка про визнання її потерпілою у справі проти чиновника НБУ Зими

 • 35816 переглядiв

Юлію Сосєдку визнано потерпілою у кримінальному провадженні проти директора юрдепартаменту НБУ. Справа стосується рекомендації відкликати позови "Конкорду" проти НБУ на суму 63,5 млн грн.

Співзасновниця банку "Конкорд" Юлія Сосєдка підтвердила, що її визнали потерпілою у кримінальному провадженні за фактом ймовірного зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків, директором юридичного департаменту Олександром Зимою, пише УНН.

Друзі, ми зробили ще один важливий крок у відновленні справедливості щодо ситуації із банком "Конкорд". Мене офіційно визнали потерпілою у кримінальному провадженні проти директора юридичного департаменту Нацбанку Олександра Зими

 - повідомила Сосєдка на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, кримінальне провадження стосується листа Зими до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, у якому він рекомендував тимчасовій адміністрації, введеній в "Конкорд" у звʼязку з початком його ліквідації, відкликати позови, подані представниками банку проти НБУ. Йшлося про чотири позови на загальну суму майже 63,5 млн грн, поданих ще до початку ліквідації.

Їх відкликання через тиск НБУ ми вважаємо спробою позбавити нас можливості боротися за справедливість, спробою позбавити нас права на справедливий суд, яке гарантується Конституцією України

- підкреслила Сосєдка.

Вона додала, що боротьба за відновлення справедливості щодо "Конкорду" продовжиться.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, кримінальна справа стосується листа Національного банку України до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за підписом Олександра Зими, яким він рекомендував Фонду відкликати позови, подані "Конкордом" проти НБУ. У документі йшлося про чотири позови банку "Конкорд" до НБУ, у яких банк вимагав скасувати штрафи на загальну суму майже 63,5 мільйона гривень. Ці позови були подані ще до того, як Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію "Конкорду" й увів туди тимчасову адміністрацію.

Співзасновниця "АТ "АКБ "Конкорд" Олена Сосєдка заявила, що Національний банк України проігнорував пропозиції акціонерів банку "Конкорд" перед його ліквідацією, а потім ще й за вказівкою регулятора їх позбавили права на справедливий суд.

Додамо

Дніпропетровський окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Національного банку України про відкликання ліцензії та ліквідацію банку "Конкорд". 

Популярні

Новини по темі

Бронювання перевізників спростили: основні зміни

 • 17290 переглядiв