shche-95-ukrainskykh-zakhysnykiv-zvilneno-z-rosiiskoho-polonu

Ще 95 українських захисників звільнено з російського полону

 • 11668 переглядiв

95 українських військовослужбовців, членів Національної гвардії та прикордонників були звільнені з російського полону, таким чином, загальна кількість українців, звільнених з моменту повномасштабного вторгнення, склала 3405 осіб.

Ще 95 захисників звільнені з російського полону. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники. Про це повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

"Повертаємо своїх додому! Невимовно радий повідомити, що сьогодні на рідну землю повернулися 95 наших людей! Загалом вдалося повернути 3405 наших людей від початку повномасштабного вторгнення додому", - написав Лубінець.

За його словами, повернуто воїнів Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонників.

"Працівники нашого Офісу перебувають на місці здійснення обміну для того, аби проконтролювати дотримання прав людини, відповідно до міжнародного гуманітарного права, та Женевських конвенцій. Чимало рідних за тривалий час отримали телефонні дзвінки від повернутих. Також рідних тих, кого вдалося сьогодні повернути, отримають офіційне сповіщення від Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими", - розповів Лубінець.

За його словами, далі повернуті воїни поїдять, отримають чистий одяг, їх оглянуть лікарі, призначать необхідне лікування та реабілітацію.

"Дякуємо ОЕА за допомогу в поверненні наших воїнів", - додав він.

Доповнення

Лубінець повідомляв, що Україна не очікує масштабного обміну полоненими найближчим часом через значну різницю в кількості затриманих громадян.

Популярні

Новини по темі