sezon-hrypu-ta-koronavirusu-u-trokh-oblastiakh-ukrainy-perevyshcheno-epidemichnyi-porih

Сезон грипу та коронавірусу: у трьох областях України перевищено епідемічний поріг

 • 27392 переглядiв

Епідемічний поріг щодо COVID-19 та грипу був перевищений у Тернопільській, Житомирській та Чернівецькій областях України, що може призвести до нових обмежень. Вакцина проти COVID-19, ефективна проти всіх місцевих штамів, доступна по всій країні.

У Тернопільській, Житомирській та Чернівецькій областях зафіксовано перевищення епідемічного порогу захворюваності на COVID та грип. Ці регіони можуть запровадити  певні обмежувальні протиепідемічні заходи, повідомив у ефірі телемарафону головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

Деталі

Ігор Кузін зазначив, що Україна отримала вакцини проти COVID-19 та вона надається абсолютно всім областям. Кузін наголосив, що вакцина ефективна проти всіх штамів коронавірусу, які зараз реєструються на території України.

Як вже зазначили, 13 штамів COVID у нас зараз циркулює територією України. Дійсно, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз ми бачимо суттєве погіршення ситуації з захворюваністю, враховуючи зимовий період 

- сказав Кузін.

Він додав, що серед випадків захворюваності - 50% госпіталізацій, які реєструються серед дітей. Крім того, в трьох областях України перевищено епідемічний поріг.

"Тобто це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні до цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", - зазначив Кузін.

За його словами, сумарно з початку епідемічного сезону загалом вже більше мільйона українців перехворіли на грип та коронавірус. За тиждень в середньому до лікарень госпіталізують у середньому 4200 - 4300 пацієнтів.

"Захворюваність на COVID також зростає, за останній тиждень вона зросла на 20%, на жаль, але вона точно зростає серед дітей. Також реєструють і випадки реанімації, так і летальні випадки. До прикладу, саме за минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, у тому числі одна дитина", - резюмував Кузін.

Нагадаємо

Оновлена версія вакцини від американської компанії "Pfizer" проти штаму "Омікрон" коронавірусу, доставлена в Україну завдяки дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) та буде розподілена між усіма областями.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли селище на Херсонщині: загинула жінка

     • 27178 переглядiв

    СБУ підтвердила обшуки у Почаївській лаврі: показала фото

     • 23552 переглядiв

    Донбас повернути ментально складніше, ніж Крим - Зеленський

     • 28266 переглядiв