ukenru
sergiy-tokaryev-za-pivtora-roku-lucky-labs-podaruvala-dityachim-bibliotekam-ukrayini-bilshe-5000-knig

Сергій Токарєв: за півтора року Lucky Labs подарувала дитячим бібліотекам України більше 5000 книг

 • 15736 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Співзасновник міжнародної IT-компанії Lucky Labs Сергій Токарєв розповів про підсумки великого благодійного проекту компанії з видання та безкоштовного розповсюдження дитячої нон-фікшн літератури українською мовою, пише сайт FOX34, передає УНН.

За словами Сергія Токарєва, Lucky Labs вже багато років працює з благодійними фондами, які допомагають дітям з малозабезпечених сімей. Ще один напрямок благодійності – реформування українських бібліотек і створення на їх базі вільного простору для спілкування, навчання і розвитку молоді. А на початку 2017-го року Lucky Labs ініціювала в Україні масштабний просвітницький проект для підлітків.

"Коли ми почали працювати з дитячими бібліотеками, то дізналися, що однією з серйозних проблем, особливо в районних та сільських бібліотеках є відсутність сучасної актуальної науково-популярної літератури для підлітків на українській мові, – розповідає Сергій Токарєв. – Ми давно працюємо в Україні і вважаємо, що ця країна має серйозний кадровий потенціал. І ми зацікавлені, щоб з кожним роком він тільки збільшувався. Тому ми вирішили зайнятися просвітницькою діяльністю і розпочати проект видання та популяризації нонфікшена українською мовою".

Так в 2017-му році з'явився проект ЛакіБукс. Основними напрямками його діяльності став пошук талановитих українських авторів, видання і безкоштовне розповсюдження науково-популярної літератури українською мовою по бібліотеках і школах-інтернатах України.

"Основний акцент ми вирішили зробити на Східні регіони України. В сьогоднішніх реаліях саме тут діти найбільше потребують допомоги, підтримки та мотивації розвиватися. Ну і з бібліотеками тут справи набагато гірші, ніж в середньому по Україні. По-перше, більшість фондів майже не оновлювалися з 80-х років минулого століття, по-друге, спостерігалася гостра нестача якісної україномовної літератури для підлітків. Ми почали заповнювати цю прогалину", - говорить співзасновник Lucky Labs.

За півтора року існування проекту книгами від Lucky Labs поповнилися фонди понад 150 дитячих бібліотек в містах та селах Східних і Південних регіонів України. У числі інших, в рамках проекту ЛакіБукс вийшли книги про гаджети, біотехнології та математику. В кінці 2018-го року три книги, видані за підтримки ЛакіБукс, потрапили в список рекомендованих для державних закупівель бібліотек по всій країні. Силами проекту українською мовою перекладено кілька іноземних нон-фікшн бестселерів для підлітків. В цілому Lucky Labs розповсюдила понад 5000 примірників книг.

"З великим ентузіазмом на ініціативу відгукнулися співробітники компанії. Вони самі їздили в різні міста і презентували книгу дітям, організовували наукові перформанси та різноманітні лекції, щоб зацікавити підлітків і отримати фідбек про нашу діяльність", - розповідає Сергій Токарєв.

ЛакіБукс отримав широку популярність в Україні і став активним учасником громадської просвітницької діяльності в країні. У 2018-му році проект став спонсором дитячої програми найбільшої книжкової виставки в Україні та допоміг створити проект віртуальної реальності "Туконі", заснований на книзі української письменниці Оксани Були. "Туконі" вже встиг побувати в декількох містах України і отримати позитивні відгуки від критиків на книжковій виставці у Франкфурті.

Українські Національні Новини

Суспільство