sbu-zatrymala-na-khabari-zastupnyka-kerivnyka-podatkovoi-kyieva-nefodova-stavlenyka-vo-zastupnyka-holovy-dps-sokura

СБУ затримала на хабарі заступника керівника податкової Києва Нефьодова – ставленика в.о. заступника голови ДПС Сокура

 • 23980 переглядiв

Правоохоронці задокументували як посадовець одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом. В обмін на грошову «винагороду» чиновник, за даними слідства, обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж пального.

У Службі безпеки України повідомили про затримання на хабарі в.о. заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві. За даними ЗМІ, йдеться про Дмитра Нефьодова – ставленика в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура, пише УНН.

Служба безпеки України викрила на корупції виконуючого обовʼязки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві. За матеріалами справи, посадовець причетний до вимагання неправомірної вигоди від столичних підприємців

 - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

У відомстві додали, що правоохоронці задокументували як посадовець одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом. В обмін на грошову "винагороду" чиновник, за даними слідства, обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж пального.

Для комунікації з очільником компанії та передачі хабаря він залучив свого знайомого.

Служба безпеки задокументувала одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди і затримала його разом із посередником під час передачі другого "траншу"

- додали в СБУ.

Обом затриманим оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

За даними ЗМІ затриманим виявися Дмитро Нефьодов, близький до в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура, який і сам під слідством в іншому кримінальному провадженні. Саме він, як стверджують ЗМІ, відповідає за кадрову політику у податковій і підбирає лояльних кандидатів на посади. Євгеній Сокур особисто бере участь у призначенні та представленні нових податківців у регіонах й навіть втрапив у скандал через те, що колектив однієї з місцевих податкових став на захист очільниці, яку вирішив замінити Сокур.

До речі, журналісти раніше вже неодноразово повідомляли, що тіньовим куратором податкової є голова податкового комітету Ради Данило Гетменцав, який через свою праву руку – Євгенія Сокура впливає на всі рішення, що приймаються органом.

Ймовірно, саме тому Гетманцев поспішив подякувати СБУ за роботу і відхреститись від затриманого податківця.

Дякую Службі Безпеки України, яка спільно з внутрішньою безпекою ДПС, виявила та затримала хабарника в ГУ ДПС в м.Києві. Хабар в розмірі 3 тис. дол. США був отриманий за видачу ліцензії. Кожний податківець має чітко усвідомлювати невідворотні наслідки будь-якої протиправної поведінки. А платники повинні повідомляти про кожний такий факт. Тільки разом ми зможемо очистити податкову від всіх випадкових людей

- написав Гетманцев.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що проти ставленика і правої руки голови податкового комітету Ради Данила Гетманцева – в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура 4 листопада 2022 року було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України. Справа відкрита за фактом перевищення службових повноважень Сокуром, який 26 жовтня 2022 року прийняв розпорядження про анулювання ліцензії ПАТ "Укртатнафта" на виробництво пального.

На думку слідства, такі його дії спричинили тяжкі наслідки компанії, а також державі у вигляді неможливості виконання мобілізаційних завдань Міноборони з виробництва та постачання нафтопродуктів для потреб оборони та обороноздатності держави.

Офіс Генерального прокурора підтвердив УНН, що слідчі Державного бюро розслідувань розслідують справу, у якій фігурує виконувач обов'язків заступника голови Державної податкової служби України Євгеній Сокур. 

Популярні

Новини по темі