ukenru
sbu-vykryla-47-ahenturnykh-merezh-torik-ta-shche-11-z-pochatku-tsoho-roku

СБУ викрила 47 агентурних мереж торік та ще 11 з початку цього року

 • 25386 переглядiв

У 2023 році Служба безпеки України викрила 47 агентурних мереж, а з початку 2024 року - ще 11.

У минулому році Служба безпеки України викрила 47 агентурних мереж, а з початку 2024 року - 11. Про це, як повідомили у СБУ, поінформував голова спецслужби Василь Малюк під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних рад, пише УНН.

Сьогодні СБУ вдається працювати на випередження. У першу чергу – за рахунок системності і нових контррозвідувальних підходів. Тому що ми затримуємо не одноосібного зрадника, а, як правило, розкручуємо весь ланцюжок. Загалом у 2023 році СБУ викрила 47 агентурних мереж, всі негідники затримані, а з початку цього року – викрито ще 11

– сказав Василь Малюк.

Таким чином, спеціальні служби активно протидіють спробам ворожого проникнення на об'єкти критичної інфраструктури, включаючи кіберпростір, та блокують зусилля вивчення маршрутів транспортування міжнародної допомоги та розташування об'єктів оборонно-промислового комплексу.

Не так давно, наприклад, Служба безпеки України затримала в Дніпрі агента фсб, який фіксував фото та відео місцевої ТЕС для підготовки ракетних ударів, а також колишнього міліціонера в Запоріжжі, який вів спостереження за об'єктами оборонно-промислового комплексу. Крім того, були затримані кілька працівників Укрзалізниці, що передавали ворогу дані про логістику перевезення зброї та боєприпасів.

"У нас є чітке завдання Президента Володимира Зеленського: запобігати будь-яким викликам. І ми його виконуємо, щоб захистити життя громадян і державну безпеку", – додав він.

Нагадаємо

Служба безпеки України запобігла замаху на очільника Херсонської ОВА з використанням ворожого безпілотника.