ukenru
saudi-aramco-pidvischila-tsini-na-naftu-na-listopad-dlya-ssha-i-znizila-dlya-yevropi-bloomberg

Saudi Aramco підвищила ціни на нафту на листопад для США і знизила для Європи - Bloomberg

 • 120231 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Саудівська Аравія зберегла ціни на нафту для свого основного азіатського ринку на стабільному рівні і знизила ціни для Європи, всупереч очікуванням, що вона підвищить їх. Про це УНН пише з посиланням на агенство Bloomberg.

Деталі

Контрольована державою компанія Saudi Aramco залишила свій ключовий сорт Arab Light для листопадових поставок до Азії без змін порівняно з цим місяцем на 5,85 долара за барель вище за орієнтир для Близького Сходу. Згідно з опитуванням Bloomberg, проведеним минулого тижня, нафтопереробники та трейдери прогнозували зростання на 40 центів.

Різке зростання могло б призвести до ще більшого посилення ринку сирої нафти після того, як у середу ОПЕК+ знизила цільовий рівень видобутку з наступного місяця на 2 мільйони барелів на день. Білий дім заявив, що це було «недалекоглядно» у той час, коли багато країн «хитаються від підвищених цін на енергоносії».

Ціни на сиру нафту впали з червня після стрибка через вторгнення росії до України. Але за ціною близько 90 доларів за барель вони, як і раніше, виросли майже на 20% цього року, сприяючи сплеску інфляції в усьому світі.

Aramco збільшила ціну на свої середні та важкі сорти для Азії на 25 центів за барель порівняно з попереднім місяцем та знизила надлегкі сорти на 10 центів. Усі офіційні відпускні ціни для Північно-Західної Європи та Середземномор'я було знижено. Ціни для США були підвищені на 20 центів.

За словами Джованні Стауново, стратега UBS Group AG, рішення фірми може бути спрямоване на протидію спробам росії агресивніше використовувати Азію. Європейський союз збирається заборонити весь морський імпорт сирої нафти з росії на початку грудня, що змусить Москву звернутися до Китаю та Індії за більшою частиною своїх продажів.

За словами Стауново, Aramco "прагне зберегти свою частку ринку" в Азії. Більше того, європейська заборона є важливим фактором скорочення OSP для Європи. Оскільки держави-члени ЄС шукають альтернативи, важливо бути конкурентоспроможними порівняно, наприклад, із американською нафтою.

Додамо

Саудівська Аравія продає більшу частину своєї нафти за довгостроковими контрактами в Азію, ціни на які переглядаються щомісяця. Китай, Японія, Південна Корея та Індія є найбільшими покупцями.

Королівство, найбільший у світі експортер нафти, зазнає основної тяжкості скорочень ОПЕК+.

Українські Національні Новини

Новини Світу