sandp-znyzylo-kredytnyi-reitynh-ukrainy-do-vybirkovoho-defoltu

S&P знизило кредитний рейтинг України до "вибіркового дефолту" на тлі реструктуризації боргу

 • 21897 переглядiв

Агентство S&P знизило кредитний рейтинг України через невиплату купона за єврооблігаціями. Це рішення послідувало за аналогічним кроком агентства Fitch, яке раніше знизило рейтинг України до рівня, близького до дефолту.

Американське рейтингове агентство S&P знизило кредитний рейтинг України до "вибіркового дефолту" в п'ятницю, посилаючись на невиплату купона за єврооблігаціями, пише УНН з посиланням на повідомлення агентства.

Деталі

"Ми розуміємо, що Україна має намір розпочати офіційну реструктуризацію деяких своїх єврооблігацій шляхом пропозиції про обмін", - ідеться у повідомленні.

"Рейтингові дії відображають пропущену виплату за купоном єврооблігацій України 2026 року. Ми не очікуємо виплати протягом договірного пільгового періоду облігації в 10 робочих днів", - пояснює в заяві S&P своє рішення знизити кредитний рейтинг України з "CC/C" до "SD/SD".

В агентстві додали, що ця думка ґрунтується на "ухваленні в середині липня в Україні закону, який дозволяє уряду тимчасово призупинити платежі" за деякими борговими зобов'язаннями.

Рада дозволила уряду ввести тимчасовий мораторій на виплати за зовнішнім боргом18.07.24, 13:59

Доповнення

Рішення S&P, як зауважує AFP, послідувало за рішенням Fitch - іншого провідного рейтингового агентства США - від 24 липня знизити кредитний рейтинг України з "CC" до "C", залишивши його лише на один щабель вище за дефолт.

У заяві Fitch ыдеться, що рішення було ухвалено частково на основі думки про те, що угода, досягнута Україною з деякими власниками єврооблігацій, "знаменує собою початок процесу, схожого на дефолт".

Популярні

Новини по темі

Ворог атакував Одещину двома ракетами

 • 29013 переглядiв