samit-yes-bude-duzhe-ne-prostyi-bahato-dyskusii-ne-lyshe-shchodo-ukrainskoho-pytannia-mzs

Саміт ЄС буде дуже не простий, багато дискусій не лише щодо українського питання - МЗС

 • 30750 переглядiв

На саміті ЄС обговорюватимуться п'ять ключових питань, пов'язаних з Україною, таких як переговори про членство в ЄС та фінансову підтримку, в умовах інтенсивної та креативної дипломатії, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Очікується, що саміт буде складним через юридичні та політичні складнощі різних питань.

Саміт ЄС буде дуже не простий, адже очікується дуже багато дискусій, і не лише щодо українського питання. На саміті буде п'ять важливих питань щодо України, зокрема про відкриття переговорів про членство в ЄС та запуск фонду фінансової підтримки. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону у вівторок, передає кореспондент УНН.

Ситуація не проста. Європейський саміт буде дуже не простий. Буде багато дискусій не лише щодо українського питання, й у буквальному сенсі до останньої хвилини будуть тривати перемовини, а ми до останньої хвилини на всіх рівнях будемо працювати, і я вам скажу, що такої інтенсивності дипломатії, як зараз не було напевно з початку повномасштабного вторгнення

- сказав Кулеба.

За його словами, наразі на всіх рівнях застосовуються найкреативніші рішення для того, щоб забезпечити ухвалення необхідних рішень для України.

"Зараз на всіх рівнях найкреативніші рішення, найкарколомніші комбінації розігруються, і відкриті, і закриті для того, щоб забезпечити ухвалення рішень, необхідних для України", - зазначив Кулеба.

Він наголосив, що на саміті ЄС буде п'ять важливих питань щодо України.

"Це питання про відкриття переговорів про членство, питання про запуск фонду фінансової підтримки України, питання про затвердження суми фінансування Європейського фонду миру, з якого фінансується зброя для України, питання 12-го санкційного пакету ЄС та питання встановлення правил поводження із замороженими російськими активами", - розповів Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС немає жодної країни проти членства України, Угорщина за більш повільний процес вступу – Кулеба

Він зауважив, що всі ці питання складні з юридичної та політичної точки зору.

"Навіть з озвученого чути, що питання всі складні з юридичної точки зору, політичної. Але це лише український блок, а є ще питання розширення, блок проблемних питань інших країн", - сказав міністр.

Окрім того, Кулеба заявив, що ніхто не зупинить інтеграцію України до Європейського Союзу.

Тому тут заварилася така дуже серйозна каша, я б навіть сказав борщ, тому що багато різних інгредієнтів замішано в цій страві. Потрібно дуже-дуже багато працювати для того, щоб отримати необхідний результат. Але, головне, що ми повинні знати й пам'ятати, що ніхто не здатен зупинити європейську інтеграцію України… Ми там будемо, питання зараз, наскільки швидко

- зазначив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фон дер Ляєн очікує обговорення на саміті перегляду бюджету ЄС: у тому числі для підтримки України

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    15 років тюрми отримав інформатор так званого "мдб днр"

     • 26249 переглядiв

    Візит до США: Зеленський прибув до Конгресу

     • 25581 переглядiв