rumuniia-planuie-uklasty-pershyi-kontrakt-na-kupivliu-u-ssha-vynyshchuvachiv-f-35

Румунія планує укласти перший контракт на купівлю у США винищувачів F-35

 • 12717 переглядiв

Румунія планує підписати угоду на суму $6,5 млрд на придбання 32 винищувачів F-35 у американського виробника Lockheed Martin, причому перші літаки, як очікується, будуть поставлені не раніше 2030 року.

Румунія розраховує підписати угоду між урядом і США про купівлю винищувачів останнього покоління F-35 вже восени цього року, повідомило у вівторок міністерство оборони країни, передає УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

У вересні повідомлялось, що Румунія планує придбати 32 винищувачі F-35 в американського виробника Lockheed Martin (LMT.N) на суму 6,5 мільярда доларів. Угода охоплює логістичні та навчальні послуги, льотні тренажери і боєприпаси, а також винищувачі.

Міністр оборони країни Ангел Тілвар заявив, що перші літаки будуть поставлені не раніше 2030 року.

Тим часом, як зазначається, Румунія придбала 32 уживаних винищувачі F-16 у Норвегії на додачу до 17, придбаних у Португалії в 2016 році.

Доповнення

На територію Румунії неодноразово залітали фрагменти російських безпілотників під час російських атак на Україну. У червні Румунія заявила, що передасть Україні систему Patriot для боротьби з вторгненням росії.

Додамо

11 липня  Україна та Румунія підписали угоду про безпеку. Згідно із нею, Румунія, зокрема, разом із партнерами допомагатиме навчальному центру F-16 для підготовки українських пілотів

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ексрозвідник Червінський вийшов під заставу

     • 106867 переглядiв

    Безугла вийшла з фракції "Слуги народу"

     • 34922 переглядiв