ukenru
rukh-khmar-yupitera-pokazali-na-video

Рух хмар Юпітера показали на відео

 • 14856 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Вчений-любитель, математик Джеральд Ейхштедт використав фотографії з зонда Juno, щоб показати рух хмар на Юпітері. Про це повідомляє УНН з посиланням на Science Alert.

Він створив відео із зображень, зроблених апаратом JunoCam 1 квітня цього року. Фотографії були зроблені з відстані приблизно 24 749 кілометрів над хмарними вершинами. Вони показують складні вузли та обжимки турбулентних хмар Юпітера, вибиті як орбіталь, що обертається навколо від Південного полюса планети.

Доран обробляв зображення - згладжуючи краї, регулюючи кольори, заповнюючи прогалини, - щоб воно виглядало як цілісне з'єднання, а не мозаїка. Ейхштедт змінив зображення так, щоб вони відповідали одній і тій же точці огляду. Це дозволило йому прямо порівняти їх, точніше виміряти зміни в хмарах. Потім він змоделював рух окремих пікселів, щоб створити анімацію того, як хмари потрапили з точки A в точку B.

Ейхштедт зазначив, що ця анімація є скоріше доказом концепції.

"Ґрунтуючись на цій початковій роботі, ми можемо додати більше змінних, які дадуть нам більш докладний опис і фізичне розуміння атмосфери Юпітера", - підкреслив дослідник.

Як повідомляв УНН, вчені опублікували знімок знаменитої Великої червоної плями Юпітера з оточуючою його унікальною атмосферою. Фото зроблені 1 квітня космічним апаратом Juno за допомогою камери JunoCam.

Нагадаємо, вченим з Ратгерського університету в США вдалося виявити докази того, що кожні 405 тисяч років орбіта Землі витягується в еліпс через гравітаційний вплив планет-сусідів - Венери і Юпітера.

Українські Національні Новини

Новини Світу