ukenru
roztrata-koshtiv-na-likuvannya-onkokhvorikh-rakhunkova-palata-peredast-materiali-do-nabu

Розтрата коштів на лікування онкохворих: Рахункова палата передасть матеріали до НАБУ

 • 8633 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Рахункова палата завтра, 7 червня, передасть матеріали щодо розтрати МОЗом коштів, виділених на лікування онкохворих за кордоном. Про це на засіданні уряду повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні буде опублікований повний захід (контрольний захід щодо МОЗ, - ред.) на сайті. І мною будуть скеровані матеріали до Національного антикорупційного бюро та Національної поліції за відповідної підслідності", - сказав Пацкан.

Як додав він, контрольний захід по МОЗу проводився минулим складом Рахункової палати. Коли завершується процедура контрольного заходу, запрошується міністерство/відомство, яке погоджується або не погоджується зі звітом.

"В цьому випадку немає жодних заперечень щодо звіту з боку МОЗ. Близько 0,5 млрд коштів. Із них 286 млн грн – неефективне використання (бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, - ред.), 24 млн грн - використані з порушенням законодавства, а ще 200 млн - не використані взагалі", - зауважив Пацкан.

Щодо ситуації з Лінчевським, то голова Рахункової палати уточнив, що запис вчора передали на запит комісії.

"Аудіозапис усього засідання, зокрема і з виступом пана Лінчевського, переданий пану Ващенко для опрацювання. Розшифровка запису займе декілька днів, тому що там дуже багато матеріалу. Найближчим часом ми надамо розшифровку тексту цього матеріалу", - сказав Пацкан.

Як  повідомляв УНН, уряд завтра, 7 червня, після засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби, яка розглядатиме справу заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, ухвалить рішення щодо подальшої роботи чиновника на посаді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП