ukenru
rozpochav-robotu-ukrayinskiy-natsionalniy-tsentr-rozbudovi-miru

Розпочав роботу Український національний центр розбудови миру

 • 33543 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Відсьогодні розпочинає свою роботу Український національний центр розбудови миру, який було створено завдяки Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, повідомляє УНН

Участь у презентації створення центру взяла і Віцепрем’єр-міністр - міністр реінтеграції Ірина Верещук.

Цитата

“Я хочу подякувати Президенту України Володимиру Зеленському, бо завдяки його політичній волі ідея Українського національного центру розбудови миру наразі втілена в життя. Окрім того, дякую прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, бо він як керівник Уряду зробив потрібні кроки для відкриття центру: в бюджет заклали кошти не лише для створення, а й для його розвитку в майбутньому”, - заявила Ірина Верещук.

Окрім того, вона подякувала у допомозі і міжнародним організаціям, які також долучилися до створення центру та поділилася подробицями майбутньої роботи Українського національного центру розбудови миру.

“Ми маємо уже напрацювання, розуміємо хто і за що буде відповідати. Розуміємо, що наступний рік буде періодом становлення центру, наповнення його змістом, пошуку інструментів, в тому числі і позабюджетних. Саме тут і буде потрібна допомога наших міжнародних організацій”, - додала вона.

Деталі

Мета новоствореного центру - координація діяльності в сфері розбудови миру, подолання наслідків збройного конфлікту та моніторинг і документування порушень прав людини, норм міжнародного права та шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

За словами Ірини Верещук, головне - це встановлення справедливості та відновлення довіри всередині суспільства.

“Ми маємо встановити справедливість і відновити довіру один до одного. Я щиро сподіваюся що на нашій землі запанує стійкий мир, який допоможе жити щасливо і розвиватися своїй країні”, - резюмувала вона.

Центр буде реалізовувати проєкти для зміцнення соціальної згуртованості, єдності та стійкості українського суспільства, створювати платформи для міжвідомчої співпраці між різними державними органами та суспільством у сфері розбудови миру спільно з міжнародними організаціями науковців та громадських діячів для пошуку шляхів подолання наслідків збройного конфлікту та дослідження міжнародних практик розбудови миру.

Також центр упровадить державну систему моніторингу порушень прав людини та норм міжнародного гуманітарного права, буде збирати, аналізувати та систематизувати інформацію і документи щодо порушень прав людини та шкоди, якої зазнала держава, фізичні та юридичні особи внаслідок збройної агресії РФ.

Українські Національні Новини

Політика