rozminuvannia-zemel-u-korystuvannia-ahrariiam-povernuly-310-tys-hektariv-shmyhal

Розмінування земель: у користування аграріям повернули 310 тис. гектарів - Шмигаль

 • 34340 переглядiв

Прем'єр-міністр повідомив про повернення 310 тис. га сільгоспземель після розмінування. В Україні працює 47 операторів протимінної діяльності та понад 2,2 тис. саперів, держава виділяє 3,5 млрд грн на гуманітарне розмінування.

310 тис. гектарів сільськогосподарських земель повернуто у використання після обстеження та очищення від вибухових предметів. В Україні вже працює 47 операторів протимінної діяльності та понад 2,2 тис. саперів. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у п'ятницю, передає УНН.

Деталі

"Щодо розмінування сільгоспземель. Вже обстежено, розміновано та повернуто у використання 310 тис. гектарів. Це неймовірна робота, за яку ми вдячні нашим саперам. Держава виділяє 3,5 млрд гривень на проект гуманітарного розмінування. Уже працює 47 операторів протимінної діяльності та понад 2,2 тис. саперів. Є в наявності 109 машин для розмінування, ще 68 – законтрактовано. Наше завдання - якнайшвидше повернути всі землі аграріїв у використання", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо

Українські аграрії за місяць подали 100 заявок на отримання компенсації за розмінування земель сільськогосподарського призначення.

Популярні

Новини по темі

росіяни влучили по садку у Золочеві на Харківщині

 • 27030 переглядiв

Зеленський призначив очільника Сумської РДА

 • 19954 переглядiв

Укрзалізниця запустила перший “дитячий вагон”

 • 9842 переглядiв

НКРЕКП змінила очільника

 • 24263 переглядiв