ukenru
rosiyska-agresiya-spryamovana-na-galmuvannya-shlyakhu-ukrayini-do-yes-zelenskiy

Російська агресія спрямована на гальмування шляху України до ЄС - Зеленський

 • 27627 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Російська агресія спрямована на гальмування шляху України до Європейського Союзу. Україна докладає усіх зусиль для пришвидшення руху до євроінтеграції. Про це під час виступу на конференції у Батумі заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“На жаль, триваюча агресія Російської Федерації, гібридні атаки, окупація суверенних територій спрямовані на те, щоб суттєво гальмувати наш рух до цієї інтеграції. Тому підтримка Європейського Союзу дуже важлива”, - заявив Зеленський.

Деталі

Зокрема, Глава держави наголосив, що наразі орієнтиром для України є Угода про асоціацію з Європейським Союзом. Він зазначив, що її імплементація наблизить Україну до критеріїв членства у ЄС.

“Та вже сьогодні ми маємо амбітний порядок денний з Євросоюзом. Найближчі цілі - це старт імплементації Угоди про спільний авіаційний простір, наступна стадія підготовки "промислового безвізу", і перші підсумки оновлення Угоди про асоціацію”, - додав Зеленський.

Додамо

Володимир Зеленський сьогодні бере участь у 17-й Міжнародній конференції в Батумі. Також серед учасників - президент Молдови Майя Санду, голова Європейської ради Шарль Мішель та президент Грузії Саломе Зурабішвілі.

Основна увага на форумі приділена підвищенню рівня співпраці між трьома асоційованими партнерами ЄС — Грузією, Молдовою і Україною, які недавно були офіційно оформлені як Асоційоване тріо.

Так, 17 травня міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба, Грузії Давід Залкаліані та Молдови Ауреліу Чокой у Києві започаткували посилене співробітництво з питань європейської інтегріції - Асоційоване тріо України, Грузії та Молдови.

Українські Національні Новини

Політика