rosiyani-povidomili-scho-polagodili-chongarskiy-mist-u-zsu-poyasnili-yak-same

росіяни повідомили що полагодили Чонгарський міст - у ЗСУ пояснили, як саме

 • 584972 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Навантаження, яке може витримувати "полагоджений" міст обмежується цивільним транспортом та переміщенням особового складу, воєнні логістичні задачі міст виконувати не здатен, повідомила в ефірі телемарафону речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк, передає УНН.

Деталі

Так звана "адміністрація" тимчасово окупованого Криму відзвітувала, що рух Чонгарьским мостом відновлено і кілометрові затори на в'їзд до півострова зі сторони росії повністю розсмокталися.

Речниця ОК “Південь” зазначила, що навантаження, яке дає переміщення озброєння та боєприпасів та військової техніки, він, скоріш за все, не здатний буде витримувати.

"Все одно поруч облаштовують понтонну переправу, щоб використовувати для руху техніки. І, дійсно, навантаження на Кримський міст їх дуже тривожить, тому що вони розуміють, що об'єкт не є абсолютно безпечним. Нагадаю, Кримський міст боїться шторму".

Доповнення

Рано вранці 22 червня 2023 року Збройні сили України завдали удару по Чонгарському автомобільному мосту між Кримським півостровом та окупованою росією Херсонською областю. Ці мости обслуговують один з двох основних шляхів сполучення між Кримом і Херсоном.

Військові рф готові надати два десантні кораблі, щоб перевозити автомобілі через Керченську переправу у зв'язку із затором на під'їзді до Кримського мосту.

Маршрут через Чонгарські мости є найпрямішим шляхом з російського кримського логістичного хабу в Джанкої та запорізького напрямку, де росія наразі обороняється від масштабного українського наступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошкодження Чонгарського мосту: ЗСУ зруйнували життєво важливий для ворога маршрут

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Донеччина: росіяни поранили ще п'ятьох людей

     • 312958 переглядiв