rosiiski-spetssluzhby-verbuiut-kolyshnikh-boiovykiv-idil-dlia-viiny-z-ukrainoiu-tsentr-protydii-dezinformatsii

російські спецслужби вербують колишніх бойовиків ІДІЛ для війни з Україною - Центр протидії дезінформації

 • 22679 переглядiв

Росія вербує колишніх бойовиків ІДІЛ як агентів спецслужб і фабрикує причетність України до теракту в "Крокус Сіті", щоб виправдати свою агресію проти України.

росія намагається поширити фейки про причетність України до теракту у "крокус-сіті". Водночас спецслужби рф активно вербують колишніх бойовиків ІДІЛ. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації, передає УНН.

Деталі 

російська фсб почала вербувати колишніх бойовиків ІДІЛ та робити з них своїх агентів ще у 2019-му, тобто за три роки до початку повномасштабного вторгнення в Україну. Їм пропонували різні умови співпраці та приставляли до бойовиків своїх кураторів. Про це розповідають медіа деякі з таких агентів

- резюмували в ЦПД.

У Центрі заявили, що наразі в іракському осередку ІДІЛ служать щонайменше три тисячі росіян, а також фсб використало свої звʼязки для теракту в підмосковʼї.

кремль намагається вигадати зв'язки України із ІДІЛ, щоб перекласти на неї відповідальність за стрілянину в "Крокусі" - Центр протидії дезінформації26.03.24, 15:37

Водночас начебто знайдені "докази" причетності України до теракту в "Крокус Сіті Холі" кремль розповсюджує з метою:

  • створення образу України-терористки;
  • заохочення росіян вмирати за імперські амбіції;
  • задля зменшення підтримки України західним суспільством;
  • щоб не видати свою давню співпрацю з ІДІЛ.,

Центр прогнозує, що росіяни й далі будуть поширювати нібито "докази" причетності України до теракту в "Крокус Сіті Холі" та посилювати ракетний терор мирного українського населення під виглядом помсти.

Нагадаємо

У Центрі протидії дезінформації заявили, що росія посилює провокації та дезінформацію, щоб звинуватити Україну в тероризмі, зокрема, фабрикує заяви про удари безпілотників по Запорізькій атомній електростанції. 

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунали вибухи - ЗМІ

 • 78258 переглядiв

Повітряні сили повідомили про пуски ворожих КАБів на Сумщині

 • 76802 переглядiв