rosiiany-poshyriuiut-feik-pro-spalakh-nevidomoi-infektsii-sered-viiskovykh-u-khersoni

росіяни поширюють фейк про спалах невідомої інфекції серед військових у Херсоні

 • 19996 переглядiв

У Телеграм-каналах росіяни поширюють лякаючи повідомлення про спалах інфекційної хвороби серед військових у Херсоні. Це продовження їхньої кампанії з розповсюдження фейків про нібито виявлену холеру у Херсоні. Про це повідомив Центр протидії дезінформації, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, у ворожих Телеграм-каналах поширюється інформацію про буцімто спалах невідомої інфекції у Херсоні. Буцім-то, хвороба поширилась з-поміж військових Збройних Сил України в одній із бригад. Однак зазначається, що це черговий фейк російських пропагандистів.

Верифікувавши інформацію у Херсонській ОВА, Центр повідомляє, що це черговий ворожий фейк, який є продовженням інформаційної кампанії щодо "спалахів холери в місті", яку Центр нещодавно спростовував

- йдеться у повідомленні ЦПД. 

Також у Центрі приводять дані з Херсонської ОВА про те, що санітарно-епідемічна ситуація в області стабільна і контрольована. Спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь не зареєстровано.

За результатами моніторингових досліджень питної води відхилень за бактеріологічними показниками не виявлено

– зазначили в ОВА.

Нагадаємо

Через погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації навесні у різних школах Маріуполя було виявлено понад 10 випадків захворювання на холеру, що викликає занепокоєння щодо потенційної епідемії. Окупаційна влада намагалася замовчати ситуацію та не оголошувала карантин.

В окупованому Маріуполі можливий спалах холери - міськрада01.07.24, 15:48

Популярні

Новини по темі

В Україну з Німеччини прибув третій Patriot

 • 105854 переглядiв