rosiiany-na-okupovanykh-terytoriiakh-ekspluatuiut-pratsiu-osib-z-obmezhenymy-mozhlyvostiamy-tsentr-sprotyvu

росіяни на окупованих територіях експлуатують працю осіб з обмеженими можливостями - Центр спротиву

 • 30533 переглядiв

російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України використовують працю людей з обмеженими фізичними можливостями як рабську, примушуючи їх працювати понаднормово. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центр національного спротиву.

Часто  людей з обмеженими можливостями  заставляють працювати понаднормово без згоди. Більше того, окупанти використовують таких людей у вихідні дні, і про подвійну оплату відпрацьованих годин звісно не йдеться,

- пишуть в ЦНС.

Деталі

Зазначається що, це не лише порушення основних прав осіб з обмеженими можливостями, але й відверто гуманітарна криза, що загрожує їхньому фізичному та психічному здоров’ю.

Така категорія людей потребує спеціального підходу та підтримки з боку суспільства, але окупаційна влада мислить радянськими стандартами. Тому негайною необхідністю є втручання міжнародних громадських організацій та гуманітарних агентств для захисту прав людей з інвалідністю на тимчасово окупованих територіях. Такі практики повинні бути припинені, а відповідні винуватці притягнуті до відповідальності перед міжнародним судом за вчинені злочини проти людяності,

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

На тимчасово окупованій частині Запорізької області поглиблюється гуманітарна криза в соціальній та економічній сферах через постійне зростання безробіття, високі ціни на споживчі товари, затримки з виплатою заробітної плати, непрацюючі в повному обсязі дитячі садки.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 8 квітня: гривня зміцнилась на 18 копійок

 • 27625 переглядiв

Армія рф вночі обстріляла з мінометів одну з громад Сумщини

 • 26043 переглядiв

В Скадовську пролунав вибух - ЗМІ

 • 32859 переглядiв

Окупанти вбили ще одного жителя Донеччини, одного поранили

 • 30125 переглядiв